пʼятниця, 12 червня 2020 15:04

Київ змінює умови проїзду деяких пільгових категорій громадян

Київ змінює умови проїзду деяких пільгових категорій громадян
Із 1 липня пасажири, які користуються пільгами на проїзд і не зареєстровані в Києві, для проїзду у громадському транспорті столиці мають придбати квиток у будь-який зручний спосіб. Фото: Pixabay

Для деяких жителів Києва з 1 липня змінять умови надання пільгового проїзду в громадському транспорті.

Зміни стосуються людей, які не прописані у столиці, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Проїзд пільгових категорій громадян, які не зареєстровані в Києві, але мають право пільгового проїзду міським громадським транспортом, здійснюватиметься на загальних підставах. За умови реєстрації електронного квитка. Відшкодування ж витрат на проїзд здійснюватимуть органи соціального захисту населення за місцем реєстрації людини", — зазначив Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві працює метро: що варто знати про поїздки під час карантину

Із 1 липня пасажири, які користуються пільгами на проїзд і не зареєстровані в Києві, для проїзду в громадському транспорті столиці мають придбати квиток у будь-який зручний спосіб; скористатися ним в громадському транспорті; зберегти квиток (у разі придбання паперового QR-квитка), або чек за сплату проїзду чи банківську виписку — в разі сплати банківською картою; звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації для компенсації витрат на проїзд.

За словами Кличка, такі кроки є вимушеними, тому що послуги з пільгового проїзду осіб, які не зареєстровані в Києві, столичним перевізникам з державного бюджету не компенсують.

Пасажири, які мають пільги і зареєстровані в Києві, і надалі користуватимуться громадським транспортом за рахунок міського бюджету — за карткою киянина. Оформити її можна в будь-якому відділенні державного Ощадбанку.

З 1 липня громадський транспорт в Києві переходить на електронний квиток остаточно. Сплатити за проїзд у громадському транспорті можна буде за допомогою KyivSmartCard, карткою метро (до 31.03.2021), безконтактною банківською карткою будь-якої платіжної системи на жовтих турнікетах у метро.

Зараз ви читаєте новину «Київ змінює умови проїзду деяких пільгових категорій громадян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути