пʼятниця, 29 січня 2021 09:48

Київ вперше потрапив до міжнародного рейтингу Global cities

Київ вперше потрапив до міжнародного рейтингу Global cities
Київ вперше потрапив до рейтингу Global cities. Фото: pixabay.com

Київ уперше потрапив до міжнародного рейтингу Global cities у список "Глобальний індекс міст" та "Глобальний прогноз міст".

У рейтингах столиця посіла 89-те та 94-те місця зі 151 міста світу, повідомила пресслужбу КМДА.

Укладачі рейтингу проаналізували соціально-економічне становище Києва на момент входження в стан боротьби проти поширення Covid-пандемії та перспективи відновлення економіки міста в умовах мінливого світу.

5 перших позицій рейтингу "Глобального індексу" посіли наступні міста:
- Нью-Йорк, США;
- Лондон, Велика Британія;
- Париж, Франція;
- Токіо, Японія;
- Пекін, КНР;
- Вашингтон.

У рейтинг "Глобального прогнозу міст" з найкращими передумовами для відновлення економіки та подальшого розвитку увійшли:
- Лондон, Велика Британія;
- Торонто, Канада;
- Сінгапур, Республіка Сінгапур;
- Токіо, Японія;
- Париж, Франція;
- Мюнхен, Німеччина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 українські міста потрапили до рейтингу "вічних заторів"

Аналітики також відзначили основні наслідки пандемії у великих містах та окреслили низку викликів, які доведеться долати головам міст. Автори рейтингу пропонують особливу увагу звернути на 3 життєво важливі сфери: економіка, соціальна політика та культура.

"Зокрема йдеться про збереження конкурентоспроможності насамперед тих бізнесів, які створюють додану вартість, сприяють забезпеченню стабільності, справедливості та створюють суспільну цінність. Трансформації також має зазнати й міський простір. Необхідно переосмислити планування міста та передбачити дотримання умов соціального дистанціювання, розв'язання питання екологічної безпеки та забезпечення інклюзивності міського середовища та сервісів", - йдеться в повідомленні.

"Глобальний індекс міст" - GCI - оцінює ділову активність, людський капітал, інформаційний обмін, культурний досвід та залученість громадськості до прийняття рішень. "Глобальний прогноз міст" - GCO - аналізує передумови для майбутнього розвитку, ґрунтуючись на економічних показниках, інноваціях та здатності міста залучати до активної участі талановитий людський капітал.

Зараз ви читаєте новину «Київ вперше потрапив до міжнародного рейтингу Global cities». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути