вівторок, 18 квітня 2017 17:07

Кияни просять не відключати гарячу воду з весни по осінь

Кияни просять не відключати гарячу воду з весни по осінь
Відновлення київських тепломереж. Фото: kiev.segodnya.ua

Кияни просять міську владу заборонити відключення гарячої води з весни до осені.

Таке звернення опублікували 18 квітня на сайті Київради.

"Київенерго проводить планові відключення гарячої води одразу після закінчення опалювального сезону. В результаті вода стає крижаною. До того ж у будинку теж опускається температура", - написав автор звернення Олег Гущин.

Чоловік пропонує заборонити службам проводити планові відключення у зимовий, весняний і осінній періоди.

За 6 перших годин звернення підписали 363 особи. Петиція повинна набрати 10 тис. підписів за 90 днів. Після цього її розглянуть на засіданні Київради.

"Навіть якщо петиція набере необхідну кількість голосів, а Київрада розгляне це питання - воно матиме рекомендаційний характер. Бо Київенерго - це акціонерна компанія. І кінцеве рішення за всіма акціонерами", - зауважив у коментарі Gazeta.ua директор аналітично-дослідного центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко.

Сьогодні є спеціальні прилади, які виявляють тепловтрати в мережах. Для цього не потрібно відключати гарячу воду на тривалий термін, сказав експерт.

"Щоб почистити насоси й теплообмінник, достатньо два тижні. Але в деяких районах Києва гарячу воду відключають із весни по осінь. Бо влітку собівартість гарячої води зростає в рази. Тому їм простіше її зовсім відключити, а не підігрівати", - розповів Сергієнко.

Він рекомендує відмовитись від послуг Київенерго і створити комунальне підприємство, щоб контролювати усі процеси, які стосуються столичних тепломереж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відновлення столичних тепломереж обійдеться компанії Ахметова в мільярди

Із 18 квітня Київенерго починає гідравлічні випробування тепломереж у Святошинському, Голосіївському та Солом'янському районах столиці, а також продовжує їх у Подільському і Оболонському районах.

Зараз ви читаєте новину «Кияни просять не відключати гарячу воду з весни по осінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути