Ексклюзиви
пʼятниця, 24 травня 2013 17:00

Киян кличуть на штурм Київради 2 червня

Киян закликають прийти 2 червня на Хрещатик, 36, щоб заборонити депутатам Київради від імені киян збиратись на сесію після закінчення терміну їх повноважень. Оголошення опублікував активіст кампанії "Звільнимо Київ разом" Єгор Соболєв в інтеренет-виданні "Українська правда".

"Ця Київрада вже оголосила про готовність залишатися після 2 червня, коли спливає час її повноважень. І ніхто її не вижене, поки Київ стоїть з опущеними руками. Клянете опозицію, що вона покричала і забула? А ми самі чим краще? Скільки людей в 4-мільйонному місті не розуміє, що цей епіцентр земельного дерибану (теж на чолі з Галиною Герегою) сам по собі не розсмокчеться? Скільки людей серед інтелектуальної, бізнесової, освітньої еліти не розуміє, що якщо столиця проковтне скасування виборів, що втримає Януковича від саботажу наступних виборів, включно з президентськими? Якщо цього розуміння немає, давайте разом пояснювати. Давайте нести людям усвідомлення, що ми і тільки ми визначаємо зараз наше життя. Увесь цей "режим" тримається на нашій пасивності. І якщо в нас зникає останнє право впливати на владу – виборче – то це наш вибір, погодитися з цим чи ні", - зауважив Соболєв.

Громадський активіст закликає усіх киян підписати заборону Київраді діяти від їхнього імені.

"Київрада" від цього не розбіжиться, звісно. Але інші кияни побачать, що Ви не дозволяєте поводитися із собою як зі скотом. І коли нас таких стане багато – виведемо (по-київські, без травм) цих НЕдепутатів із кабінетів, звідки вони грабують наше місто", - закликав він.

У коментарі Gazeta.ua Єгор Соболєв зазначив: якщо депутати та чиновники не дослухаються до думки громади, будівлю на Хрещатику, 36 штурмуватимуть.

"Попереджаємо: якщо вони захочуть зібратись після закінчення їхніх повноважень, буде штурм. Ми просто захопимо цю будівлю і не дозволимо зайти сюди депутатам, повноваження яких вже закінчились, і красти нашу землю. Адже утримання цієї будівлі фінансують кияни", - попередив Єгор Соболєв.

Але депутати Київради з Партії Регіонів все ж збираються прийти в сесійну залу після 2 червня.

"До другого червня ми можемо зібратися ще раз. Це може бути 28 чи 29 червня. Але це може бути в разі рішення Верховної Ради або після роз'яснення Конституційного Суду. Якщо ні той орган, ні інший не дадуть свою юридичну позицію з цього питання, засідання Київради, скоріш за все, проводитися не будуть. Згідно Закону, депутати місцевих рад можуть виконувати свої обов'язки до того, як пройдуть нові вибори. Незаконно сесію збирати ніхто не буде", - запевнив Олексій Омельяненко, лідер фракції "регіоналів" у Київраді.

 

Зараз ви читаєте новину «Киян кличуть на штурм Київради 2 червня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути