середа, 22 травня 2013 14:38

Громадські активісти та кияни закликали прийти 2 червня під Київраду
12

Фото: Фото: Андрій Шматов

Перед початком засідання Київради біля будівлі на Хрещатику, 36 зібралось близько сотні представників громадських організацій. Для депутатів Київради та чиновників КМДА на вході в будівлю розстелили червону доріжку, аби вшанувати їх на останньому засіданні нинішньої каденції міського господарського органу.

Після 2 червня їхні повноваження закінчуються. Об'єднання громадських організацій "Київське віче" оголосило про формування незалежної міської ради киян "Київського віче".

"Незалежна міська рада киян забезпечуватиме принцип безперервної влади з 3 червня до моменту обрання нового складу Київради та право територіальної громади Києва здійснювати місцеве самоврядування безпосередньо", - оголошує у мікрофон Олег Мусій, активіст "Київського віче".

Він зачитав звернення до секретаря Київради Галини Гереги з проханням забезпечити незалежну міську раду постійним приміщенням та створити належні умови для її роботи. Громадські активісти розгорнули плакати "Цій Київраді залишилось 11 днів", "Київрада-прокуратура-суд-в'язниця".

Активіст кампанії "Звільнимо Київ разом" Єгор Соболєв розповів про можливий штурм Київради в разі відмови депутатів скласти свої повноваження після закінчення каденції сесії нинішнього скликання.

"Повноваження Київради закінчуються через 11 днів. У нас є два варіанти подальших дій. Перший – напишемо листа Президенту з письмовою забороною використовувати голос цієї людини після 3 червня. Чим більше людей відкличуть свій голос і не дозволять голосувати від їхнього імені, тим менше буде в них легітимності. Це найпростіша дія. Інший варіант - другого червня о 16.00 ми пропонуємо прийти всім мешканцям Києва. А потім повернутися у свої райони і починати піднімати інших людей. Закликати прийти до Київради і фізично вивести звідси депутатів. Ми – кияни, маємо на це право. Попереджуємо: якщо вони захочуть зібратись після закінчення їхніх повноважень, буде штурм. Ми просто захопимо цю будівлю і не дозволимо зайти сюди депутатам, повноваження яких вже закінчились, і красти нашу землю. Адже утримання цієї будівлі фінансують кияни", - заявив Єгор Соболєв.

Поруч із громадськими активістами свої плакати розгорнули кияни – жертви скандальних забудов. Серед них батьки учнів міської школи №5 на 150 учнів, що знаходиться біля Ботанічного саду імені Гришка на Печерську. В центрі столиці планується будівництво багатоповерхового бізнес-центру. Його планують звести за 20 метрів від самої школи. На сьогоднішньому засіданні планується продовження договору оренди земельної ділянки по вул. Тимірязєвській, 36 у Печерському район товариству з обмеженою відповідальністю "СТАРКАДА". У 2007-му році земля була незаконно вилучена у середньої школи№5. Зараз оренду цій компанії оскаржують в Господарському суді за позовом прокуратури Печерського району.

"Це в них останній шанс вирішити питання. Від школи є схил до ботсаду. Якщо вони почнуть роботи, то наша школа, збудована у 1936 року, просто не витримає це будівництво і розвалиться. Я сам вчився в тій школі, тепер син мій вчиться. За цими забудовниками стоять непрості люди, з міської адміністрації чи взагалі з Банкової. Не випадково ж це питання з голосу протягнули на президії, щоб внести до сьогоднішнього порядку денного", - розповів Петро Поліно, батько одного з учнів школи.

Після обіду громадські активісти розійшлися. Близько 20 з них зараз знаходяться в сесійній залі та фойе Київради.

Зараз ви читаєте новину «Громадські активісти та кияни закликали прийти 2 червня під Київраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути