понеділок, 25 березня 2013 07:00

"Київводоканал" провів експертизу жовтої криги на Дніпрі - показники води у межах норми

"Київводоканал" провів експертизу жовтої криги на Дніпрі - показники води у межах норми
Фото прес-служби партії УДАР

Як повідомляють у ВАТ "АК" Київводоканал", результати досліджень проб річкової води, а також шматків жовто-коричневої криги, яка покриває поверхню Дніпра, підтвердили, що якісні показники річкової води і розтопленої криги, взятих в районі водозабору, - майже ідентичні і знаходяться у межах визначених норм, інформує прес-служба КМДА.

"Жовто-коричнева крига - це шуга, яка утворюється щорічно у передпаводковий період. Білий сніг, потрапляючи на поверхню річкової води, кольоровість і каламутність якої в цей період збільшується, і вода набуває коричневого забарвлення, перетворюються в грудки криги відповідного кольору. Цього року після танення і розливу річок, що впадають у Дніпро вище за течією від Київського водосховища, сталося різке похолодання. Шуга, що з'явилася на поверхні річок, увібрала всю органіку з берегів і набула жовтого кольору", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лівий берег Дніпра затягнуло жовтими плямами

Такої ж думки дотримується Державне агентство водних ресурсів України, яке зараз підтвердило висновки "Київводоканалу".

У "Київводоканалі" вже повідомляли, що різких відхилень, властивих паводковому періодові, в показниках річкової Дніпровської та Деснянської води не спостерігається. Всі показники води, що надходить на очисні споруди, перебувають у межах визначених норм. Ніякої загрози якості питної води, що подається в централізовану мережу водопостачання, немає.

"Припущення з приводу того, що причиною появи жовтих плям на поверхні Дніпра може бути витік каналізації, також не підтвердилися. Всі споруди водовідведення "Київводоканалу" працюють у штатному режимі. Ніяких аварійних ситуацій, які могли б призвести до забруднення стоками поверхневих джерел водопостачання, не траплялося", - відзначили в компанії.

Зараз ви читаєте новину «"Київводоканал" провів експертизу жовтої криги на Дніпрі - показники води у межах норми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути