середа, 20 жовтня 2021 17:23

Київ підвищує вартість проїзду в громадському транспорті

Київ підвищує вартість проїзду в громадському транспорті
Київ розпочав процедуру з підвищення тарифу на проїзд. Фото: facebook.com/kyivtransportDTI

Київ готується до підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. Водночас зберігає всі наявні пільги на проїзд для киян.

Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Підвищити вартість проїзду столиця вимушена заради збереження стабільної роботи комунальних підприємств-перевізників, пояснив чиновник.

"В умовах підвищення тарифів на енергоносії, залишити наявну вартість проїзду означає загнати перевізників у боргові ями, а згодом паралізувати роботу транспортних підприємств. Саме тому ми вимушені розпочати процедуру з підвищення тарифу", - додав Поворозник.

Зараз місто очікує пропозиції від комунальних підприємств щодо економічного обґрунтування тарифу. Після цього сформує нову вартість проїзду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові правила пасажирських перевезень: Шмигаль зробив важливе уточнення

"Ми подамо пропозицію на обговорення громадськості", - стверджує Поворозник.

Влітку в багатьох великих містах України зросла вартість проїзду в громадському транспорті. Зокрема у Львові, Полтаві, Миколаєві, Запоріжжі та інших містах. Київ відтерміновував підвищення якомога довше, наголосив заступник.

"Сьогодні ж, коли місто вжило заходів, щоб не підвищувати тариф на теплоносій для населення, а компенсувати різницю коштом місцевого бюджету, збільшувати фінансування на дотаційний громадський транспорт неможливо. Такий крок може спричинити недофінансування міських програм, які є критично важливими для багатьох киян", - резюмував Поворозник.

Вартість проїзду в громадському транспорті Києва - наземному та метро - поки що становить 8 грн. 6,5 грн, якщо купувати або поповнювати проїзний квиток на максимальну кількість поїздок.

У травні цьогоріч Київський метрополітен і Київпастранс звернулися до столичної влади з проханням підтримати їх у час пандемії - виділити кошти з бюджету чи переглянути тарифи на проїзд.

Рішення про підвищення вартості проїзду ухвалять після аналізу відповідних розрахунків департаменту економіки.

Зараз ви читаєте новину «Київ підвищує вартість проїзду в громадському транспорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути