понеділок, 04 січня 2021 19:15

Канатний атракціон зроблять повноцінним транспортом Києва: зображення трьох станцій
8

У Києві планують почати реалізацію проєкту будівництва канатної дороги вже цьогоріч.

Вона буде не просто туристичним атракціоном, а повноцінним елементом столичного транспорту, розповів архітектор Андрій Миргородський для "Сьогодні".

Перша черга передбачає будівництво трьох станцій загальною протяжністю 1 км - Поштова площа, Арка дружби народів, Труханів острів.

Фото: "Сьогодні"

Поштова площа - своїми обрисами буде нагадувати яхту, продовжуючи тему Річкового вокзалу й історичну функцію площі.

Арка дружби народів – проміжна, поворотна. Її розташують біля оглядового майданчика на схилі, поруч із пішохідним мостом.

Труханів острів - розташована на лівому березі Дніпра. Станція виконана з урахуванням створення нової головної площі парку на Трухановому острові. Вона повинна гармонійно вписатися в загальну стилістику площі.

Концепція будівництва передбачає продовження канатного атракціону до мікрорайону Русанівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мостів багато не буває: новий перехід у формі хвиль з'явиться на Оболоні

"У перспективі буде 8 станцій, і їх довжина становитиме понад 5 кілометрів. Ми вивчили найскладніші напрямки для перетину річки Дніпро з погляду чинного транспорту. Тому зробили маршрут таким, щоб канатка зв'язала центр Києва не тільки з важкодоступними Трухановим островом і Гідропарком, але й районом станції метро Лівобережна і Русанівкою", – зауважив Миргородський.

Попередня пропускна здатність транспорту – 2400 осіб за 1 годину. Пасажирів перевозитимуть у засклених кабінах. Кожна зможе помістити кілька осіб.

"За допомогою нашої канатної дороги ми вбиваємо кількох зайців: запускаємо туристів і відпочивальників на Труханів і Гідропарк, а з Русанівки й Лівобережки забираємо людей у центр міста", – зазначив архітектор.

Конкурс на залучення інвестора для будівництва атракціону – канатної переправи через Дніпро КМДА оголосила у жовтні торік.

Зараз ви читаєте новину «Канатний атракціон зроблять повноцінним транспортом Києва: зображення трьох станцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути