пʼятниця, 01 квітня 2022 09:23

Спецтема: Війна Росії проти України

"Кадирівці ссуться, як і решта москалів" - Герой України розповів про бої під Києвом

"Кадирівці ссуться, як і решта москалів" - Герой України розповів про бої під Києвом
Євген Межевікін розповів про бої з окупантами під Києвом. ФОТО: скріншот

Під Києвом в окупантів воюють підготовленіші підрозділи із сучасною технікою. Вони не хочуть її кидати та здаватися в полон.

Хочуть, щоб їх убивали, розповів Герой України, полковник ЗСУ Євген Межевікін. Інтерв'ю з ним викладено на каналі Front 18 у YouTube.

"Під Києвом трішки складніше. Хочуть, щоб їх убивали. Коли ж я чую, що там кадирівці. Ну і що? У них так само руки, голови й ноги. Вони так само відриваються і протикаються. Звичайні люди. Вони ссуться так само, як і решта москалів", - сказав Межевікін.

Українські бійці бачать, що противник втрачає наступальний темп, техніку та авіацію.

"Він вже не такий активний. Тому нам вдається звільняти місто, село, ділянку якусь. А коли ми проходимо вперед - це мотивує. Наші бійці розуміють, що вони сильніші", - розповів полковник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вбитих просто закатували в асфальт" - в Ірпені загинуло до 300 мирних жителів

Про бої на Київському напрямку полковник розповідає з 10:20 хв.

Євген Межевікін брав участь у звільненні Ірпеня.

"Познайомилися з багатьма місцевими мешканцями, які там залишилися. Вони допомагають інформацією, водою. Всім, що в них є. Є там хлопчина, який виїжджати не хоче, але він вивозить з Ірпеня поранених, вбитих, розвозить їжу. Він допоміг нам машину організувати. Показує, як і куди проїхати. Я Ірпінь взагалі не знав. Завдяки таким людям вже трошки його вивчив. А значить, працюємо ефективніше", - розповів Герой України.

Ірпінь був окупований росіянами, але Збройні сили України 28 березня повністю звільнили його від загарбників. Попри це, міський голова Олександр Маркушин попросив людей поки що не повертатися до Ірпеня. Бо в місті ще небезпечно й росіяни можуть спробувати знову його атакувати, пояснив мер.

Зараз ви читаєте новину «"Кадирівці ссуться, як і решта москалів" - Герой України розповів про бої під Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути