Ексклюзиви
середа, 29 листопада 2017 08:48

"Його провокують, а відео – монтаж": як захищають другокласника, який тримає в страху школу

"Його провокують, а відео – монтаж": як захищають другокласника, який тримає в страху школу
Терор у 2 класі: восьмирічний хлопчик, тримає в страху всю школу Фото: Medinfo.ua

Однокласників учня 2-Б класу столичної школи №247 Артура батьки вже не пускають до школи. Вони бояться, що агресивний хлопчик накинеться на їхніх дітей.

"Завтра прийдуть діти, і де гарантія того, що не відбудеться не просто якогось побиття, а нещасного випадку?" - кажуть батьки.

Поведінку хлопця зняли на відео. На одному із записів хлопець кидає книжки у однокласників і вчителів. На іншому - вчителька захищає собою дітей, яких Артур намагається відлупцювати і сама отримує стусанів. Також чутно, як хлопець лається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали іноземців, яких розшукував Інтерпол

"Ми можемо виховувати словом, що ми і робимо, спілкуємося з батьком. Ніякі прохання сісти, заспокоїтися не працюють", - говорить директор школи Тетяна Вишневська.

Хлопчик залякує однокласників.

"Дуже колоритно так: розрізаю живіт, витягну внутрішні органи", - цитує слова вчителька учня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналісти розгромили знімальний майданчик серіалу про СРСР

Артуру зараз 8 років. Два роки тому від грипу померла його мати. Він залишився з батьком і бабусею. Вона в основному і займається його вихованням та щодня забирає його зі школи. На думку бабусі, Артура свідомо провокують.

Про ситуацію в школі знають і в управлінні освіти, і в відділенні у справах дітей. І всі практично в один голос визнають, що в цій ситуації вони безпорадні.

Кілька днів тому служба у справах дітей подала на батька Артура в суд за неналежне виконання батьківських обов'язків. Перше засідання відбудеться вже в цю п'ятницю. Справа адміністративна, так, Роману може загрожувати мізерний штраф.

Видалити дитину для примусової роботи з фахівцями можна тільки після мінімум двох рішень суду про неналежне виконання батьківських обов'язків. У ситуації з Артуром це може статися в кінці зими. Змусити батька відвести дитину до психолога жоден суд не зможе.

"Коли Артур поруч з батьком, він веде себе нормально. Як тільки він залишається поза батьківською опікою, його поведінка стає агресивною. Чому так відбувається, на жаль, ми - педагоги, а це можуть сказати тільки фахівці", - кажуть вчителі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти, залишені без нагляду, загинули у вогні

У школі підозрюють, що Артур може так себе поводити, бо вдома терпить насильство.

Вимушені канікули для учнів Артура тривають вже майже тиждень. Батьки дітей кажуть - увесь клас сидітиме вдома і в подальшому, поки чиновники не знайдуть вихід із ситуації.

Народний депутат "Радикальної партії" Ігор Попов повідомив, що його 14-річний син скоїв злочин.

Зараз ви читаєте новину «"Його провокують, а відео – монтаж": як захищають другокласника, який тримає в страху школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути