Ексклюзиви
понеділок, 09 січня 2006 15:48

Хто переможе Омельченка
5


Минулого тижня мер Києва Олександр Омельченко, 67 років, нарешті підтвердив свої наміри знову балотуватися на виборах міського голови.

— Буду, — сказав Омельченко.

Шанси втретє підряд стати мером у нього дуже високі. Про це в один голос говорять політологи.

— На сьогодні реальної альтернативи Омельченкові немає, — пояснює Володимир Фесенко, 47 років. — Кандидати будуть створювати йому перешкоди, але перемогти Омельченка поки що майже неможливо.

Нині кияни підтримують нинішнього мера більше, ніж будь-якого іншого потенційного кандидата. Хоча, за дослідженнями Центру Разумкова, роботу міської влади на "відмінно" оцінює нуль відсотків киян. Позиції Омельченка сильні, але не настільки, як на виборах 2002 року. Навіть якщо він переможе, втриматися на посаді буде важко: навряд чи вдасться уникнути серйозного конфлікту між новою міськрадою та старим мером.

— Кияни хочуть, щоб влада залишалася сильно соціально орієнтованою і водночас прагнуть змін, — переконаний директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, 49 років. — Тому чималі шанси є у Віталія Кличка.

— Кличко — потужний конкурент Омельченка, — згоден із Карасьовим народний депутат Ігор Гринів, 44 роки. — Однак невизначеність його команди може перешкодити Віталію зайняти крісло мера.

Що стосується інших кандидатів, то експерти переконані: жоден із них не зможе боротися з Омельченком на рівних. Вони ж називають мінімальну суму, без якої про керування столицею не варто навіть мріяти – $20 млн.


Ідеальний кандидат на посаду київського мера:

- добрий господарник;

- не передпенсійного віку, з чималим досвідом керівної роботи;

- корінний киянин або людина, яка асоціюється з Києвом;

- не заплямований звинуваченнями в корупції.

Під час передвиборної кампанії має обіцяти киянам збільшити зарплатню і пенсію, знизити ціни на продукти, поліпшити діяльність медичних установ і житлово-комунальних служб, подолати корупцію у місцевій владі.



Олександр Омельченко
67 років, родом з Вінниччини. За фахом — інженер-будівельник. Одружений, має двох синів, онуків. Робочий день розпочинає дуже рано. Втім, останнім часом почав спізнюватися на зустрічі (деколи – на півгодини і навіть на 40–45 хвилин), чого раніше не бувало.


Плюси:
- за десять років при владі зробив для Києва багато доброго. Місто розвивається, економічні показники -   поліпшуються;
- завжди вмів знайти спільну мову з вищим керівництвом країни;
- має в руках серйозний адмінресурс, адже вся мерія і більшість районних держадміністрацій на виборах працюватимуть на Омельченка.

Мінуси:
- земельні і будівельні конфлікти значно знизили рейтинг. Проти ООО запустили декілька громадських ініціатив (Форум порятунку Києва, Громадський актив Києва тощо);
- усе більше киян хочуть бачити на чолі міста більш європейського та молодшого мера.




Микола Томенко
41 рік, народився на Черкащині. За фахом — історик. Колишній віце-прем"єр-міністр з гуманітарних питань. Одружений, виховує сина. Написав книжку "Теорія українського кохання".

Плюси:
- прекрасно володіє словом, гострий на язик;
- кілька років тому очолював інформаційне управління мерії.

Мінуси:
- політик, а не господарник;
- гуманітарій



Віталій Кличко
34 роки, народився у Киргизстані. Колишній чемпіон світу з боксу, кандидат наук. Одружений, виховує двох синів і доньку. Любить плавати з аквалангом, дивитися мультфільми.

Плюси:
- молодий, у прекрасній фізичній формі, популярний серед молоді;
- широко відомий за кордоном.

Мінуси:
- погано володіє українською мовою;
- не знає проблем міста, не працював керівником.



Леонід Черновецький
54 роки, родом із Харкова. Народний депутат, голова ради "Правекс-банку". Кандидат юридичних наук. Одружений, має сина і доньку. Не приховує, що в дитинстві жахав увесь район і був типовим другорічником у школі.

Плюси:
- може провести повноцінну виборчу кампанію власним коштом;
- успішний бізнесмен, добрий менеджер.

Мінуси:
- надто імпульсивний;
- має багато ворогів
Зараз ви читаєте новину «Хто переможе Омельченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути