Ексклюзиви
понеділок, 02 серпня 2021 14:55

Хочуть пограбувати киян. Кому належить прибудинкова територія

Хочуть пограбувати киян. Кому належить прибудинкова територія
Киян планують змусити платити за парковку у дворах. Фото: pixabay.com

Столична влада планує зробити паркування у дворах Києва платним. Однак таке рішення буде незаконним.

ОСББ не зможуть оформити прибудинкову територію на себе, заявив економічний експерт Борис Кушнірук у Facebook.

"Плата за паркування авто на прибудинкових територіях - ще один спосіб пограбування киян", - написав він.

Жителів міста хочуть змусити платити за паркування на прибудинковій території, яка апріорі їм же і належить, за словами Кушнірука. Однак місцева влада запевняє, що територія належить муніципалітету.

"Місцева влада, нинішня або ще радянських часів, надаючи згоду на житлове будівництво, автоматично передає землю не тільки безпосередньо під будинком, але і з прибудинковою територією. Межі цих прибудинкових територій чітко визначаються в рішенні місцевих рад. Тобто одночасно із правом власності на квартиру в житловому будинку його власники автоматично набувають право на землю під цим будинком і на прибудинкову територію", - пише Кушнірук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Платне паркування в столичних дворах: чи братимуть із киян гроші

Про це свідчить правова природа співвідношення прав власності на землю і всіх її поліпшень, зокрема побудованого на ньому будинку і прибудинкової території. Тобто без права користування прибудинковою територією не може бути й права на володіння житлом.

"Київські бонзи, знахабнілі від відчуття повної безкарності, кажуть, що, мовляв, ОСББ і ЖБК можуть оформити прибудинкові території на себе. А також можуть поставити шлагбауми, щоб там ніхто інший не міг запаркуватися. Якщо ОСББ і ЖБК оформлять прибудинкові території на себе, тоді мешканці не платитимуть за паркування там власних авто", - сказав Кушнірук.

15 червня 2021 року в КМДА анонсували підняття тарифів на паркування для приватних автомобілів. Вартість планували збільшити на паркування в центрі міста й на прилеглих територіях. Від 1 липня паркування в центрі столиці подорожчало втричі.

29 липня міська влада повідомила, що планує встановити плату за паркування біля житлових будинків. Земля, мовляв, належить муніципалітету, а тому має право встановлювати плату за паркування авто де завгодно, зокрема у дворах житлових будинків.

Зараз ви читаєте новину «Хочуть пограбувати киян. Кому належить прибудинкова територія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути