Ексклюзиви
вівторок, 03 січня 2006 13:56

Хлопці мріяли попасти у "Новини"

 

Хлопці з Борщагівки — Віталик Мароїд, 13 років, і Сашко Савченко, 11 років, самі знайшли собі роботу. Після школи вони йдуть до виходу із супермаркету на вул. Героїв Космосу, чекають покупця з візками і раз сто на день вимовляють фразу: "Вибачте, а можна вам за копійки поставити візок на місце?".

Із візками з маркету виходять кияни "на колесах", тобто з автомобілем. Хлопці доправляють тачку до машини, помагають розвантажити куплене і тягнуть візок назад. Тут, на візках, рік тому працювали семеро пацанів.

— Іншим просто набридло. Хтось клей почав нюхати. А ми за рік уже звикли, — каже Віталик.

Раптом чуємо дзенькіт копійок, які загубив черговий покупець. Чоловік пішов далі, а Віталик кинувся підбирати: "Нехай буде, мені треба дзвонити з автомату".

Люди на пропозиції щодо візка реагують по-різному. Одні довіряють товар, інші побоюються, що хлопці щось поцуплять, лаються. З такими Сашко й Віталик не сперечаються, часу немає. Тут щомиті — жива копійка.

Працюючи до дев"ятої вечора, заробляють від 5 до 50 грн. Дуже часто дають їм білими монетами — по копійці, дві. Не відмовляються. Але все залежить від клієнта. "Бувало щастя", — кажуть хлопці.

Одного разу Сашко штовхав возик пишно одягненій багатій дамі. Та, напевне, повірила його великим і добрим карим очам.

А ще хочемо попасти на телебачення. Або ведучими, або просто в новини

— Дотолкав тєлєжку до машини, — замріяно згадує Саша. — А вона дістала 20 гривень, мені дала. Потім — бац, у неї ше 30 гривень із кошилька випало. Ну, вона каже: "Все, що випало — твоє".

Раніше хлопців ганяли охоронці супермаркету. А після випадку, що трапився півроку тому, вже не ображають. Віталик та Сашко тоді врятували дворічну дівчинку. Батько малої поставив біля машини важкий візок і рився у багажнику, аж той несподівано покотився на його дитину. Прибив би напевно. Але хлопці його вчасно зупинили.

У них схожі сім"ї. Віталиків батько дуже пив, кинув маму, яка зараз торгує на ринку. У Саші ситуація подібна. Про батька каже сухо: "Зараз не приїжджає".

Сашко збирає гроші в скарбничку. В ній уже 204 грн. Хлопець мріє стати хакером, щоб мати багато грошей.

— Хочу подарувати велику пенсію бабусі.

Віталик починав було збирати на відеокамеру, та зрозумів, що триватиме це довго. Взяв і витратив усі гроші на йогурти, сирки, цукерки і поп-корн для сестри. Тепер, як каже, вже нічого їй не купує, бо вона підросла і стала дуже вредною.

На Новий рік хлопці теж працюватимуть. Сподіваються заробити багато.

— Тоді накупимо поп-корну, вагон цукерок і снікерсів і підемо об"їдатися! — діляться планами на свято. — А ще хочемо попасти на телебачення. Або ведучими, або просто в новини. Прославимося. Ми про це часто мріємо з Віталькою, — штовхаючи візок, сказав  насамкінець Сашко.

Зараз ви читаєте новину «Хлопці мріяли попасти у "Новини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути