Ексклюзиви
четвер, 03 серпня 2017 10:29

Харківське шосе другу добу перекрите протестувальниками
7

Протестувальники перекрили Харківське шосе
Фото: segodnya.ua
Протестувальники перекрили Харківське шосе
Протестувальники перекрили Харківське шосе
Протестувальники перекрили Харківське шосе
Протестувальники перекрили Харківське шосе

Близько 70 жителів знеструмлених будинків на Харківському шосе, 17-а продовжують акцію протесту. Вони всю ніч перекривали проїзд, а вранці їх змінили сусіди. Люди перекрили дорогу біля Інституту хімії, заблокувавши рух трамваїв і транспорту. Поскладали на дорозі щитки, кілька шин, пляшки з водою. Проїжджати дозволяють лише пожежникам та "швидким".

Про це повідомляє "Сегодня".

На цей момент заблокований рух трамваїв на маршрутах №№ 8, 22, 29. Така сама ситуація з автобусними маршрутами №№ 42, 45, 51, 63, 115.

"Ми вимагаємо від влади терміново розібратися в ситуації з відключенням наших будинків від електрики. Світла немає вже четвертий день. Ліфти не працюють. Я змушена підніматися пішки на 19 поверх з дитиною в колясці! Ви собі уявляєте, як це зробити фізично?! Діти змушені йти вранці на прогулянку і гуляти у дворі до обіду. Їм теж складно дертися на 19 поверх", – розповідає місцева Світлана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У будинках Войцехівського люди мерзнуть без тепла

Люди заявляють, що перекриватимуть дороги, доки влада не вирішить їхню проблему.

Дорогу люди перекрили живим ланцюгом, використовуючи велосипеди та будівельні піддони. Район Дарницької площі (Ленінградської) оточений поліцією, яка зупиняє транспорт. На дорозі затори з маршруток, а на рейках багато трамваїв, які вийшли на маршрут, але не можуть проїхати перекриту людьми ділянку.

Знеструмлені будинки були незаконно побудовані скандальним забудовником Войцеховським.

"Ми регулярно зустрічаємося з людьми. У цих будинках постійно виникають проблеми з комунікаціями. А так само з боргами мешканців за спожиті комунальні послуги. Ми розбиратимемося в ситуації", – повідомили в мерії.

Іншими словами, люди намагаються узаконити будинки, але із цим виникає багато проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни перекрили дорогу

Загальний борг по будинках "Родинний затишок", "Стародарницький", Флагман" і "Лего-хаус" становить 3,1 млн грн. Мешканці столичного будинку на вул. Харківське шосе, 17-а перекрили проспект та Ленінградську площу і вимагають відновлення енергопостачання, яке відсутнє вже три дні. У такий спосіб люди намагаються привернути увагу до ситуації, яка виникла через сумнівний борг.

Зараз ви читаєте новину «Харківське шосе другу добу перекрите протестувальниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути