понеділок, 09 липня 2012 13:53

Громадськість вимагає від КМДА назвати точну дату переїзду зірки Євро-2012 Фунтика в Київський зоопарк
6

Громадськість вимагає від Київської міськдержадміністрації назвати точну дату, коли зірка Євро-2012 кабан Фунтик буде поселений в Київський зоопарк. Про це заявив головний координатор громадянської кампанії "Форум порятунку Києва" Віталій Черняховський, повідомляє прес-центр "Форум".

"Ми нагадуємо, що "Форум порятунку Києва" 4 липня 2012 року направив звернення голові КМДА Олександру Попову з проханням розмістити кабана Фунтика, який так полюбився городянам, в Київський зоологічний парк на радість дітям і дорослим", – сказав В. Черняховський.

Із заявою про безкоштовну передачу кабана Фунтика в Київський зоопарк на ім'я голови КМДА О. Попова звернувся і власник тварини, заслужений артист України Олег Катков.

Незважаючи на це, київська міська влада протягом двох днів не змогла красиво і гідно вирішити це досить просте, але важливе з точки зору гуманізму питання, і 5 липня символ Євро-2012 Фунтик з особливою жорстокістю і цинізмом був вивезений з колишньої фан-зони в невідомому напрямку.

"Уявіть собі, яке майбутнє чекає Фунтика на так званій "фермі", якщо м'ясники, які з бравадою тягнули його за хвіст і натягнули йому на голову металевий барабан від пральної машини в самому центрі Києва – Хрещатику, як раз навпроти будівлі Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації, не посоромилися присутніх городян, обурених тим, що відбувається", – підкреслив В. Черняховський.

"Не викликає сумніву, що вивезений в невідомому напрямку живий символ Євро-2012 Фунтик, як тільки громадський інтерес до нього призгасне, буде знищений, заради наживи та забави", – зазначив громадський діяч.

На момент жорстокого завантаження Фунтика з території колишньої фан-зони, в телефонному режимі було отримано підтвердження про розміщення Фунтика в Київський зоопарк від першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака, але "вантажників-різників" це не зупинило.

"Шановний в. о. голови Київської міськдержадміністрації Олександр Мазурчак, київська, українська і світова громадськість чекає від вас точної дати переїзду яскравої зірки Євро-2012 кабана Фунтика в Київський зоопарк на довічне утримання", – акцентував В. Черняховський.

У свою чергу, голова профкому незалежної профспілки "Захист праці" Київського зоопарку Сергій Григор'єв заявив, що не бачить жодних проблем з розміщенням Фунтика.

Як розповів С. Григор'єв, в зоопарку є просторі, невикористовувані літні і зимові вольєри, з можливістю цілорічного показу кабана Фунтика відвідувачам, було б тільки бажання це зробити. Ідею розміщення живого символу Євро-2012 в зоопарку С. Григор'єв знаходить дуже прогресивною і вдалою для міської влади як дуже добре завершення Євро-2012, для Фунтика, якому збережуть життя, і для зоопарку, оскільки це той рідкісний випадок, коли гуманістичні цілі збігаються з комерційною вигодою.

"Завдяки символу Євро-2012, неймовірно симпатичному і чарівному Фунтику, напевно збільшиться відвідуваність, тим більше що в зоопарку столиці Україні до сих пір немає жодного представника так гаряче улюбленої відвідувачами "свинської породи"", – зазначив С. Григор'єв.

Зараз ви читаєте новину «Громадськість вимагає від КМДА назвати точну дату переїзду зірки Євро-2012 Фунтика в Київський зоопарк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути