пʼятниця, 20 січня 2023 06:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Голова розвідки США таємно відвідав Київ і розповів Зеленському про плани Кремля – ЗМІ

Голова розвідки США таємно відвідав Київ і розповів Зеленському про плани Кремля – ЗМІ
Голова ЦРУ Вільям Бернс, за даними ЗМІ, побував у Києві. Фото: Getty Images

Директор Центрального розвідувального управління Сполучених Штатів Америки Вільям Бернс таємно прибув Україну наприкінці минулого тижня.

Посадовець відвідав Київ, де зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, пише The Washington Post із посиланням на джерела.

Як пише видання, метою приїзду Бернса в Україну було поінформувати Зеленського про свої очікування щодо військових планів Росії на найближчі тижні та місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позиція США може змінитися ‒ у Пентагоні розповіли, чому не дають Україні системи ATACMS

За даними джерел, Зеленський і представники української розвідки обговорювали, як довго Україна може розраховувати на продовження допомоги з боку США і Заходу після того, як республіканці отримали більшість у Палаті представників Конгресу.

Бернс наголосив на "гостроті моменту" на полі бою і визнав, що в якийсь момент допомогу буде важче отримати, сказали джерела.

"У Зеленського та його помічників (після останньої зустрічі з Бернсом. – Gazeta.ua) склалося враження, що підтримка Києва з боку адміністрації Байдена (президента США Джо Байдена. – Gazeta.ua) залишається сильною, і 45 мільярдів доларів екстреного фінансування для України, ухвалених Конгресом у грудні, вистачить щонайменше до липня або серпня", – пише видання.

За даними джерел, зараз Київ менш упевнений у перспективі ухвалення Конгресом ще одного багатомільярдного пакета додаткової допомоги, як це було минулої весни.

У Державному департаменті США прокоментували заяву Кремля про те, що чиновники РФ можуть зустрічатися з Вільямом Бернсом. Росіяни постійно люблять натякати на потенційні контакти з США та їхніми союзниками, повідомив речник Держдепу Нед Прайс.

Бернс на початку жовтня минулого року відвідав Україну і зустрівся з президентом Володимиром Зеленським та іншими посадовцями.

Зараз ви читаєте новину «Голова розвідки США таємно відвідав Київ і розповів Зеленському про плани Кремля – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути