вівторок, 09 лютого 2021 19:15

Голосіївський парк Києва зміниться до невпізнаваності - показали, як саме
8

Цьогоріч планують розпочати першу чергу благоустрою парку ім. Максима Рильського в Голосіївському районі Києва.

За планом, ремонт стартує з боку зеленої зони й озера - район станції метро Голосіївська, розповіли у КК "Київзеленбуд" для "Сьогодні".

Фото: "Сьогодні"

"Тут буде тільки рослинність і дерева – ніякого бетону й асфальту. Вхідна група містить невелику парковку. Будівля ресторану, який нині там розміщений, – приватна власність, тому заклад там залишиться. Територія вхідної групи буде наповнена великою кількістю рослин, які цвітуть у різні пори року", – розповіли комунальники.

На вхідній групі висадять невеликий гай із червоного клена, щоб додати яскравості місцю. На озері планують встановити аератор у вигляді фонтану.

"Плюсів у цьому як мінімум два: не доведеться встановлювати його на березі та витрачати великі кошти на будівництво. Фонтан на воді додасть краси місцю, а аератор буде збагачувати водойму киснем. Як показав досвід використання таких пристроїв на інших водоймах у столиці, вода в озерах стає набагато чистішою", – пояснили комунальники.

Також облаштують прогулянкову доріжку вздовж озера, лави з природного матеріалу й урни. Ліхтарі встановлять з приглушеним світлом. Доріжки викладуть плиткою.

"Тут не повинно бути "Бродвею". Адже парк "Голосіївський" – це ціла екосистема з рослинами, тваринами, птахами", – наголосили комунальники.

Для встановлення прогулянкових стежок використають геошурупи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, який вигляд матиме кінотеатр "Київська Русь" після капітального ремонту

"Це основа для того, щоб покласти на них терасну дошку. Ніякого бетону або паль у воду ми не будемо забивати. Усі конструкції будуть легкими та зручними. Відвідувачі парку зможуть гуляти цими доріжках і годувати качок на оглядових майданчиках. Їх зроблять там спеціально, щоб не перекривати птахам вихід із води", – додали комунальники.

Дитяче містечко планують облаштувати на місці старих атракціонів - з гірками, майданчиками, місцями для скелелазіння. З'явиться зона фудкортів в однотипних будинках.

У парку також може з'явитися канатна дорога, якщо для цього знайдуться інвестори.

На Арсенальній площі Києва планують звести шестиповерховий багатофункціональний комплекс зі скляним променадом, офісами й ресторанами.

Зараз ви читаєте новину «Голосіївський парк Києва зміниться до невпізнаваності - показали, як саме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути