Ексклюзиви
середа, 23 червня 2021 13:02

Фіскали знову "трусять" Київпастранс. Забрали техніку й документацію
3

Службових осіб комунального підприємства "Київпастранс" підозрюють в ухилянні від сплати податків і привласненні бюджетних коштів під час реконструкції трамвайної лінії.

Про це повідомила пресслужба ДФС.

Фото: ГУ ДФС у Києві

"Службові особи Київпастрансу діяли за попередньою змовою зі службовими особами відокремленого підрозділу підприємства - Дирекції з будівництва й утримання об'єктів транспорту й допоміжної інфраструктури, а також з іншими суб'єктами господарської діяльності. У результаті впродовж 2020 року привласнили бюджетні кошти під час реконструкції трамвайної лінії. Загальна вартість робіт становила понад 80 мільйонів гривень, значну частину яких привласнили", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обшуки в Києві тривають. Прокуратура прийшла в Київавтодор

Також установили, що низка осіб, використовуючи реквізити "ризикових" суб'єктів господарської діяльності, були пособниками службових осіб одного з товариств в умисному ухиленні від сплати податків. А це призвело до того, що до бюджету не надійшла суттєва сума.

22 червня Київпастранс обшукали на підставі ухвали суду. Розміри завданих державі збитків визначить експертиза.

"Виявили й вилучили фінансово-господарську документацію Київпастрансу й комп'ютерну техніку. Зазначені документи після вивчення будуть визнані речовими доказами в кримінальному провадженні", - додали фіскали.

Фіскали спільно з прокуратурою проводили обшук в Київпастрансі 13 травня 2021 року. Обшук тривав до 04:00.Тоді шукали документацію, яка могла свідчити про правопорушення - привласнення коштів, виділених на реконструкцію трамвайної лінії в Деснянському районі столиці. У Київпастрансі прокоментували обшуки. За словами комунальників, їх проводили в рамках провадження, за яким правоохоронцям неодноразово надавалися потрібні документи.

"Ми отримали ухвалу на обшук і вилучення тих самих документів, що й двічі до цього. Слідчі на запитання, навіщо вилучати вже надані документи, відповіли мовчанням", - повідомили комунальники.

Зараз ви читаєте новину «Фіскали знову "трусять" Київпастранс. Забрали техніку й документацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7643
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути