середа, 11 липня 2018 12:49

Євробляхарі-блокувальники висунули свої вимоги

Євробляхарі-блокувальники висунули свої вимоги
Власники автомобілів з іноземною реєстрацією, які протестують у центрі Києва, висунули свої вимоги. Фото - Facebook/Київ автомобільний

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією, які протестують у центрі Києва, висунули свої вимоги.

Вони вимагають від Кабміну скасувати постанову №475, згідно з якою поліції надається доступ до автоматизованої системи митного оформлення "Інспектор-2006", і внести до порядку денного Верховної Ради законопроекти №8487 і 8488, які знижують акциз на розмитнення машин. Про це заявив керівник організації "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич, передає УНІАН.

"Перша вимога - це скасування постанови Кабінету міністрів від 20 червня №475, яка дала можливість репресувати авто на єврономерах по всій території України й практично паралізувати всю роботу митниць. Друга - ухвалити законодавство для адекватного розмитнення таких транспортних засобів", - заявив протестувальник.

Він зазначив, що ці вимоги потрібно виконати зараз, адже цей тиждень є останнім перед тим, як Верховна Рада піде на літні канікули.

"Тому потрібно внести до порядку денного Ради законопроекти №8487 і 8488, щоб вони вже були зареєстровані. Адже порядок денний дає можливість поставити дату звіту. Якщо ми не внесемо до порядку денного, то ми не зможемо розглянути його до ухвалення нового бюджету. Оскільки зміни до Податкового та Митного кодексів приймаються за 6 місяців до прийняття бюджету", - додав Ярошевич.

За його словами, акція протесту буде проводитися безстроково, і до неї будуть долучатися ще більше власників авто з іноземною реєстрацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розмитнення дешевих євроблях коштуватиме більше за саме авто - ЗМІ

"Ми приїхали сюди на безстрокову акцію. Зараз лише невелика частина, яку ми змогли зібрати за одну добу, і багато людей не встигли відпроситися з роботи або доїхати", - сказав він.

Також Ярошевич додав, що власники авто на євробляхах мітингуватимуть лише урядовий квартал у Києві, адже вони "тиснуть тільки на законодавчу й виконавчу владу, тобто на Кабмін і Верховну Раду".

Середмістя столиці заблоковане, зокрема вулиця Грушевського. Урядовий квартал заполонили власники так званих євроблях - автомобілів із європейською реєстрацією. Мітингувальники поз"їжджалися з усієї України. Протестують, кажуть, проти свавілля поліції - євробляхерів у регіонах, начебто, усе частіше зупиняють патрульні без будь-яких на те причин.

Зараз ви читаєте новину «Євробляхарі-блокувальники висунули свої вимоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути