пʼятниця, 13 січня 2017 14:10

Експерт розповів про переваги й недоліки єдиної квитанції

Експерт розповів про переваги й недоліки єдиної квитанції

Єдина квитанція за комунальні послуги скоротить черги в касах Ощадбанку і змусить споживачів сплачувати рахунки за усі послуги.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив директор аналітично-дослідного центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко.

"Одна платіжка замість чотирьох, вигідніша споживачам. Бо у ній легше розібратися. Оператору, бо не треба в чотири рази більше часу витрачати на обслуговування одного клієнта. У Києві 800 тисяч пенсіонерів. Переважна більшість далека від інтернету, також не можуть сплачувати через термінали", - розповів Сергієнко.

Проти єдиної квитанції виступає лише Київенерго, зауважив експерт.

"Енергокомпанія хоче тримати платіжки під своїм контролем, щоб самим обраховувати і роздавати платежі. А міськадміністрація примушує компанію рахуватися з позицією влади - поліпшувати платіжний процес для людей", - сказав він.

Після того, як єдину квитанцію введуть, усі кошти надходитимуть на рахунок Головного інформаційно обчислювального центру. Він оброблятиме базу даних, контролюватиме споживачів і постачальників послуг, проводитиме обчислення та розподілятиме кошти по виконавцях, нагадав Сергієнко.

Введення єдиного платежу змусить киян сплачувати усі рахунки, додав він.

"Зараз кияни можуть не сплатити за якусь послугу через брак коштів. Влада ж хоче змусити киян платити або за все, або нічого. Це трохи варварський метод, але система ще не придумала нічого кращого. Вихід - встановлювати лічильники на газ, воду, ставити лічильники на батареї", - сказав директор аналітично-дослідного центру "Інститут міста".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київенерго попередило киян про недійсні платіжки

Єдину квитанцію на оплату комунальних послуг введуть у Києві. З 10 січня кияни отримали подібний варіант квитанції для ознайомлення. У ній вказується оплата за утримування прибудинкової території, водовідведення, водопостачання холодної й гарячої води, а також електропостачання.
Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів про переваги й недоліки єдиної квитанції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути