Ексклюзиви
субота, 06 травня 2017 19:15

Еколог розкритикував підземні сміттєві баки на Пейзажці

Еколог розкритикував підземні сміттєві баки на Пейзажці
Таких конструкцій у місті повинно бути більше й не лише в центрі. Фото: www.facebook.com

Новий підземний бак для сміття на Пейзажній алеї зекономить витрати міста на вивезення непотребу. Але таких конструкцій у місті повинно бути більше й не лише в центрі.

Про це Gazeta.ua сказав еколог Олександр Соколенко, коментуючи встановлення нового сміттєвого баку на Пейзажній алеї в центрі Києва.

"Підземні баки покращать зовнішній вигляд міста, від них немає запаху. Зберігають санітарні норми та зекономлять витрати на вивезення сміття, адже їх не потрібно чистити щодня. Пропрацюють точно довше за старі смітники на колесах. У європейських країнах встановлюють не по одному підземному резервуару для непотребу, а по 6. У Києві відходи практично не переробляються і зміна локації перебування сміття призведе лише до косметичного усунення проблеми", - сказав експерт.

Соколенко зауважив, що ініціатива сортувати сміття в Києві не прижилася. Контейнери для роздільного збору відходів можна знайти лише в кількох районах міста. Туди вперемішку викидають батарейки, пластик, алюміній та органіку.

"Досі немає закону про відходи, які б зобов'язували людей їх сортувати. Окрім того, столиця має нагальну потребу в будівництві підприємств із утилізації відходів або їх сортування й переробки", - додав еколог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ визначив місця для переробки сміття

На Пейзажній алеї в центрі Києва встановили сучасні урни та підземні сміттєві баки. Смітники мають вигляд звичайних міских сміттєвих контейнерів, але основна їх частина знаходиться під землею. Вони не псують зовнішній вигляд міста і не поширюють неприємний запах. Контейнери обладнані сонячними інформаційними панелями та спеціальними датчиками, які передають інформацію диспетчеру, коли бак заповнений і сміття необхідно вивезти. Також вони мають датчики аварійної системи гасіння вогню.

Зараз ви читаєте новину «Еколог розкритикував підземні сміттєві баки на Пейзажці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути