пʼятниця, 22 лютого 2008 07:07

Двох депутатів міськради звинуватили в розбої

18 лютого Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти двох депутатів міськради за фактом розбійного нападу на юриста Івана Гранцева.

Прокуратура не називає їхніх прізвищ, пояснюючи, що правопорушникам не пред"явлено звинувачень. Але в середу член міської фракції БЮТу в Київраді Святослав Олійник назвав імена нападників. За його словами, це депутати Київради від фракції Блок Леоніда Черновецького В"ячеслав Супруненко, 31 рік, який є зятем мера, і лідер тієї ж фракції Денис Комарницький, 30 років. Олійник каже, що 2 вересня 2005 року троє осіб напали на Івана Гранцева в коридорі міського бюро технічної інвентаризації на Трьохсвятительській, 4в, що в центрі. Супруненка й Комарницького постраждалий упізнав, а третього — ні.

— Вони побили мого клієнта, відібрали в нього портфель із судовими документами й мобільним і втекли. Його госпіталізувала "швидка". Причина нападу — конфлікт навколо будівлі на вулиці Артема. Гранцев тоді захищав протилежну сторону, — переконує Вадим Єсауленко, адвокат Гранцева.

Денис Комарницький причетність до нападу на Гранцева заперечує.

"Ні я, ні Супруненко на того громадянина не нападали. Про звинувачення я дізнався в середу від знайомих. Ні співробітники міліції, ні прокуратури не інформували мене про порушення кримінальної справи. Із громадянином Гранцевим я зустрічався як юрист. Тоді я представляв інтереси товариства "Книга". За заявою цієї фірми прокуратура порушила кримінальну справу саме проти Гранцева і його спільників. Цю справу не закрито дотепер. І взагалі, я ніколи не був у міліції, й мене ніколи туди не викликали", — цитує заяву Дениса Комарницького прес-служба міськради.

Депутат Комарницький вважає причиною звинувачень на власну адресу "безпринципність і брехню опонентів, які готові використати будь-які методи політичної провокації". В"ячеслав Супруненко заяв не робив.

Захисники Гранцева припускають, що обвинувачені можуть втекти від слідства, виїхавши за кордон. Адвокат Вадим Єсауленко розіслав телеграми до міської й Генпрокуратури з попередженням, що депутати хочуть уникнути покарання.

Іван Гранцев працював у юридичній компанії "Портнов і Партнери", серед засновників якої раніше був народний депутат України від БЮТу Андрій Портнов. Для проведення досудового слідства всі матеріали передали до прокуратури столиці.

Кримінальну справу порушено за розбій. Покарання передбачає від 7 до 10 років ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «Двох депутатів міськради звинуватили в розбої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути