четвер, 12 жовтня 2023 14:51

ДТЕК оприлюднив графіки відключень світла в Києві

ДТЕК оприлюднив графіки відключень світла в Києві
У разі влучення у об'єкти критичної інфраструктури, українцям варто готуватися до віялових та екстрених відключень світла. Фото: 5WATT

У разі влучення у об'єкти критичної інфраструктури, українцям варто готуватися до віялових та екстрених відключень світла.

На момент початку жовтня в Україні немає необхідності проводити відключення, а в денні часи споживання електроенергії навіть створює профіцит. Водночас ДТЕК Київські електромережі вже розмістили на своєму сайті графіки відключень онлайн, і їх можна дивитися для своєї адреси, пише NV.

Графіки відключень від інших операторів будуть доступні на їх сайтах або на попередніх джерелах. Проте на сезон 2023-2024 існують вдосконалення графіків та їх застосування.

Для перевірки відключення чи робіт за адресою споживача необхідно вказати адресу та номер будинку. Для деяких адреc вже діють нові назви після перейменування протягом року, а для деяких досі актуальні старі назви вулиць.

Зокрема, адреси об'єктів критичної інфраструктури відсутні й побачити їх просто неможливо - на сайті є тільки адреси для житлових будинків Києва. Крім того, декому взагалі планують не відключати світло, навіть за умов влучання в об'єкти критичної інфраструктури.

Деякі ринки, супермаркети та установи обладнані як пункти незламності ще з минулого сезону, й мають генератори та все необхідне на випадок відключення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укренерго розповіли про графіки відключень

Чи будуть планові відключення світла

В Україні не планують проводити віялові відключення електроенергії за графіками, пояснив директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.

Проте уряд вже підготувався до сценаріїв, коли доведеться проводити екстрене чи планове відключення, або на випадок блекауту.

"Якщо відвести за лапки фактор обстрілів, то нам відключення не потрібні. Навіть взимку, коли будуть пікові навантаження, у нас буде можливість залучати імпорт, якщо не вистачатиме української генерації", - сказав виконавчий директор ДТЕК.

Міністерство енергетики заявило, що відключень світла з 1 жовтня в жодному регіоні України не планується.

Зима в Україні цьогоріч буде важчою через, зокрема, імовірні масовані обстріли енергосистеми російськими терористами.

Атаки ворога на енергосистему ймовірно стануть інтенсивнішими. Водночас військові та енергетики готові реагувати, заявив очільник енергохолдингу ДТЕК Максим Тімченко.

Зараз ви читаєте новину «ДТЕК оприлюднив графіки відключень світла в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути