пʼятниця, 30 травня 2008 07:11

Дороги розмітять до початку червня

Нанесення нової розмітки на столичних дорогах планують завершити на початку червня. Їх почали фарбувати у травні, через холодний і дощовий квітень. Про це "ГПУ" повідомляє генеральний директор корпорації "Київавтодор" Георгій Глінський.

— Я не дозволяв наносити її в холодну погоду, тому що це гроші, викинуті на вітер. Вона протрималася б два-три тижні. Вже мали досвід такої "роботи", — пояснює керівник.

За його словами, навесні розмітку наведуть на 430 вулицях. Графік робіт склали.

— Працюємо вночі, тоді немає машин. Удень відпочиваємо, або наводимо розмітку на другорядних дорогах, де рух не перевантажений. Креслимо пішохідні переходи, — каже директор.

Георгій Глінський каже, що в місті застосовують нову технологію — нанесення холодного пластику. Це дорого, але смуги служитимуть два-три роки. Таку розмітку зроблять лише на вулицях, де асфальтне полотно нове чи реконструйоване. Тобто, де його не замінюватимуть протягом кількох років.

— Потрохи реконструюємо вулицю Фрунзе — водії скаржаться на неї найбільше. А всерйоз візьмемося за рік. Трамвайні колії на ній укладемо в асфальт, бетонні плити демонтуємо, замінимо асфальт по боках. Уже підписане розпорядження про реконструкцію колій на Глибочицькій. Там бетонні плити замінять спеціальними, м"якими, — веде далі Глінський.

Найближчим часом реконструюватимуть також вулиці Зої Гайдай, Героїв космосу, Гончара, Шамрила, Вишгородську, просп. Повітрофлотський та бульв. Шевченка. Роботи на площі Московській тривають за графіком. Щоправда, досі в іншу будівлю не переїхало Управління з боротьби з організованою злочинністю. Це може затримати реконструкцію. За кілька тижнів тут встановлять бетонні "подушки", якими пройде естакада.

Підготовчі роботи з будівництва на Поштовій площі розпочнуть наприкінці року.

Прогноз керівника "Київавтодору" щодо розвитку міських автошляхів песимістичний.

— Можна будувати шляхопроводи, розширювати дороги, зводити естакади. Але за три роки ситуація буде такою ж — місто стоятиме у пробках. Бо створюються сприятливі умови для купівлі авто. Тому треба рухатися європейським шляхом і розвивати альтернативні види транспорту: велосипеди, мопеди, автобуси, трамваї, — впевнений Георгій Глінський.

Зараз ви читаєте новину «Дороги розмітять до початку червня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути