четвер, 19 червня 2008 07:12

До столиці приїдуть світові циркачі

Протягом двох днів, 18 і 19 червня, у місті триватиме Перший міжнародний цирковий форум.

Його організовує всеукраїнська громадська організація "Цирковий союз Кобзова". Форум проведуть у концерт-холі "Аллегро" на просп. Перемоги, 82.

— Програма заходу розписана на два дні. Сам форум розпочнеться опівдні в п"ятницю. Він буде закритий, квитків на захід не продаватимуть, — пояснює "ГПУ" Тетяна Колесніченко, 33 роки, речник "Циркового союзу Кобзова".

До Києва приїхали майстри світового циркового мистецтва. Із Монако прибув Урл Пілз, віце-президент Міжнародного фестивалю циркового мистецтва в Монте-Карло, із Франції — Алан Пашрі, президент Міжнародного паризького фестивалю "Цирк завтрашнього дня". Із Будапешту, столиці Угорщини, приїхав Іштван Криштофф, президент будапештського циркового фестивалю. Із Росії прибудуть Борис Федотов, президент Міжнародного циркового фестивалю, та Максим Нікулін, директор цирку ім. Нікуліна на Кольоровому бульварі. Україну представляє Микола Кобзов, президент "Циркового союзу Кобзова".

— Мета форуму — показати потенціал українських артистів і підняти імідж нашого циркового мистецтва. Такі форуми мають стати в Києві традицією. На них легко виявити таланти у цирковому мистецтві, — каже Тетяна Колесніченко.

Якщо в організаторів усе піде добре, то після форуму вони мають намір провести в Україні Міжнародний фестиваль циркового мистецтва. Він буде відкритим для всіх охочих.

Зі слів організаторів, запрошені з інших країн гості зупинилися в готелях "Дніпро", "Рив"єра" та "Перлина Днiпра".

У четвер о 16.30 гості відвідають музей циркового мистецтва, а о 18.30 розпочнеться гала-шоу. На ньому виступатимуть українські повітряні гімнасти Олена Косюченко та Євгенія Потась, циркова артистка з Австралії Джоанна МакМенамін та Даніель і Світлана з Ізраїлю. На видовище запросили Олександра Пономарьова, Сергія Єрмакова, Лілію Підкопаєву, Володимира Гришка, Надiю Мейхер і Григорія Чапкiса.

Зараз ви читаєте новину «До столиці приїдуть світові циркачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути