Ексклюзиви
четвер, 14 березня 2013 15:49

До кільцевої електрички навколо Києва додадуть дві станції - Попов

Автор: Фото: project.ukrinform.ua
  Міська електричка стала в Києві шостим видом громадського транспорту — після трамвая, тролейбуса, автобуса, метро та фунікулера
Міська електричка стала в Києві шостим видом громадського транспорту — після трамвая, тролейбуса, автобуса, метро та фунікулера

Київська влада планує надалі розвивати проект кільцевої міської електрички навколо Києва. Про це голова КМДА Олександр Попов розповів кореспонденту Gazeta.ua сьогодні на виїзній нараді на пересадочному вузлі станції швидкісного трамваю на Троєщині.

"На цей рік ми плануємо ще відкрити дві платформи міської електрички. Одна буде на лівому березі, інша на правому", - розповів голова КМДА.

Крім того, у квітні цього року для пасажирів міської електрички додадуть ще два додаткових потяги.

"Протягом квітня ми додамо ще два поїзди, які зараз в умовах Києва в одному з депо "Укрзалізниці" проходять реконструкцію. Таким чином ми зменшимо інтервал очікування і збільшимо кількість пасажирів, яких ми зможемо перевести. Особливо, це актуально у час-пік", - зауважив Попов.

І зазначив, що розрахунки проектувальників з приводу будівництва швидкісного трамваю на Троєщині виправдались.

"Сьогодні швидкісний трамвай успішно працює на підвезення до кільцевої міської електрички. Нас критикували за те, що ми будуємо проект, який нікому не потрібний. За 4,5 місяці ми перевезли півтора мільйони людей. Я переконаний, що потік пасажирів ще збільшиться, якщо організуємо більш якісні послуги по експлуатації міської електрички. А ми це зробимо", - підкреслив Попов.

Нагадаємо, кільцеву міську електричку навколо Києва відкрили у жовтні 2011 року. Вона має 15 зупинок. Навколо столиці потяг об'їжджає за 1 годину 20 хвилин.

Нову трамвайну станцію "Троєщина-2" для жителів Деснянського району відкрили торік у кінці жовтня за два дні до виборів. Ця станція зв'язана з кінцевою зупинкою швидкісного трамваю, що йде через частину мікрорайону Вигурівщина-Троєщина. На облаштування станції та лінії трамваю витратили 250 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «До кільцевої електрички навколо Києва додадуть дві станції - Попов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути