неділя, 17 травня 2020 19:14

До дня пам'яті геноциду кримських татар у Києві влаштують масштабну відеоінсталяцію

До дня пам'яті геноциду кримських татар у Києві влаштують масштабну відеоінсталяцію
На державних установах влаштують відеоінфсталяцію. Фото: khpg.org

В ніч з 17 на 18 травня на будівлі Офісу президента України покажуть відео-інсталяцію з нагадуванням про злочини СРСР і РФ проти кримських татар.

"Також 18 травня інсталяція буде проектуватися з настанням темного часу доби - орієнтовно з 21.00. Крім того, інсталяцію покажуть на будівлі Кабінету міністрів України, також орієнтовно о 21.00, 18, 19 і 20 травня", - повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У міністерстві закликали 17 травня підняти кримськотатарський прапор з траурною стрічкою, а о 21.00 17 травня запалити вогник пам'яті в своєму вікні.

"Ми пам'ятаємо злочин радянського режиму. Примусове вигнання кримських татар з Кримського півострова злочинці радянського режиму почали о третій годині ранку 18 травня 1944 року. Протягом двох днів з рідних домівок було виселено 180 тис. кримських татар. Вигнання і нелюдські умови в місцях заслання мали катастрофічні наслідки - від хвороб і виснаження загинуло десятки тисяч кримських татар", - зазначили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запустили сайт з історії і культури кримських татар

У міністерстві заявили, що Росія порушила всі норми міжнародного права і в 2014 році зазіхнула на територіальну цілісність України, окупувала Крим і почала війну на сході України.

"Досі окупаційні російські адміністрації продовжують військову агресію проти України, продовжують скоювати злочини проти кримських татар, залякуючи, переслідуючи, саджаючи в в'язниці. Тиск на кримськотатарський народ, організація етнічних і політично мотивованих переслідувань, переслідувань за віросповідання - це ніщо інше, як етноцид", - заявили в міністерстві.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим закликало українців долучитися до акцій із вшанування пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Зараз ви читаєте новину «До дня пам'яті геноциду кримських татар у Києві влаштують масштабну відеоінсталяцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути