Ексклюзиви
пʼятниця, 04 січня 2008 07:07

Депутати "урізали" Пущу-Водицю на 13 гектарів

27 грудня Київрада ухвалила більше сотні рішень із питань відведення й продажу землі.

Сім питань стосувалися передачі киянам ділянок у приватну власність, вісім — продажу землі, 43 — відведення ділянок підприємствам. Окрім того, голова земельної комісії Олексій Євлах, 35 років, вніс додатково 34 земельних питань. Він називав із трибуни номер кадастрової справи і підприємство чи особу, яким відводять ділянку. Площу й адресу ділянок не називав.

— Про передачу громадянину Лівошку ділянки в Голосіївському районі, кадастрова справа А12258, — монотонно перераховує Євлах. Його перебиває 27-річний секретар Київради Олесь Довгий.

— Може, досить? Це ж не остання сесія? Я вмирати ще не збираюся, за відведення землі ми проголосуємо на наступній сесії, 17 січня, — пропонує Довгий.

— Я лише виконую свою місію, — заперечує Євлах секретареві.

— Ви виконуєте свою місію, а я потім — "головний латифундист року"! — нервує Довгий, зацитувавши титул, яким його нагородив журнал "Кореспондент".

Голосувати по земельних питаннях відмовилися представники фракції БЮТу і врешті залишили залу. Після цього депутати внесли до порядку денного та проголосували ще 14 питань.

Позафракційний Віктор Довгий, 54 роки, пропонує виділити ділянку ТОВ "Спорткомплекс" на вул. Академіка Заболотного (вона входить у межі заповідника Феофанія). За це голосують 77 депутатів. А депутат від фракції "Єдність" Микола Бойчук, 38 років, закликає колег зменшити ландшафтний заказник "Пуща-Водиця" на 13,5 га. Його ухвалюють 76 депутатів. Голова екологічної комісії Анатолій Коваленко, 52 роки, протестував, доказуючи, що на відведеній території — давні 125-річні дуби. Але Довгий відключив Коваленкові мікрофон.

— Підкилимним і шулерським способом відібрано 13,5 гектара надцінної заповідної зеленої зони, — так прокоментував "ГПУ" Анатолій Коваленко рішення, прийняте з подачі Бойчука.

На початку листопада опозиційні депутати Київради стверджували, що провладні фракції проведуть "грандіозний дерибан" київської землі.

Зараз ви читаєте новину «Депутати "урізали" Пущу-Водицю на 13 гектарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути