середа, 19 травня 2021 14:06

День Києва: чим дивуватиме столиця у свій день народження

День Києва: чим дивуватиме столиця у свій день народження
Оприлюднили програму святкувань Дня Києва. Фото: КМДА

Формат святкування Дня Києва адаптували відповідно до карантинних вимог. Заходів на честь свята в столиці цьогоріч буде значно менше.

Про це розповіла директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова.

"Основними локаціями центральних святкових подій стануть Арка дружби народів і Співоче поле. Складаючи програму, ми намагалися охопити різні цільові аудиторії та передбачити для киян найрізноманітніші заходи", – зазначила Барінова.

Святкова програма передбачає такі заходи:

- 26 травня - музична екскурсія від Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Лева Ревуцького Андріївським узвозом. Стартуватиме вона від пам'ятника Проні Прокопівні й Свириду Голохвастову.

- з 26 до 28 травня - в Музеї історії Києва триватиме міжмузейний виставковий проєкт "Велика сімка", а 29-30 травня тут презентують нову тематичну екскурсію "Міфи й фейки про Київ".

- 29 травня - урочисте відкриття 50-го Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість", який знову відбуватиметься в open air форматі впродовж тижня і на якому покажуть до 200 кінокартин.

- 29-30 травня - на Співочому полі відбудеться комерційний захід "Kyiv fan fest".

- 30 травня - щорічний благодійний "Пробіг під каштанами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пробіг під каштанами" в Києві відбудеться в двох форматах: подробиці

- 29-31 травня - всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування "Кубок столиці", відкритий міський турнір із кікбоксингу на естраді Хрещатого парку біля Арки дружби народів, вітрильна регата на Київському річковому вокзалі біля причалу №6 неподалік від Церкви Святого Миколая.

- з 29 травня до 6 червня в Національному історико-архітектурному музеї "Київська фортеця" експонуватиметься виставка "Старий Київ у поштівках", а 28 травня в музеї відбудеться хоровий фестиваль-конкурс "Як тебе не любити, Києве мій".

Департамент освіти й науки підготував програму офлайновий і онлайнових заходів для учнів. Школярі зможуть взяти участь у відкритих змаганнях із техніки пішохідного туризму на дистанції "Крос-похід" у Голосіївському лісі. А з 25 до 30 травня в київському Палаці дітей та юнацтва відбудеться фестиваль дитячої творчості.

Докладніше - за посиланням.

У День Києва 30 травня в усіх 10 районах столиці також відбудуться цикли заходів у різних форматах. Майже 20 офлайн-подій, поміж яких: спортивні свята, районні фестивалі, концертні й розважальні програми в парках і будинках культури. Киянам також нагадують, що в столиці відповідно до рішення Київради триває заборона використання піротехнічних засобів на час проведення заходів. Організатори всіх заходів мають неухильно дотримуватися виконання цього рішення.

Зараз ви читаєте новину «День Києва: чим дивуватиме столиця у свій день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути