Ексклюзиви
середа, 10 вересня 2008 07:08

Демонтаж "Олімпійського" завершать у жовтні

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Нижній ярус Національного спортивного комплексу ”Олімпійський” демонтовано повністю
Нижній ярус Національного спортивного комплексу ”Олімпійський” демонтовано повністю

На закритому для змагань стадіоні "Олімпійський", що на вул. Великій Васильківській, знесено дві з чотирьох веж із прожекторами.

За два місяці демонтовано два електронних табло й чашу для олімпійського вогню. Зняли ворота на полі й сидіння на нижньому ярусі. До 15 вересня мають завершити демонтаж усього нижнього ярусу глядацьких трибун. До жовтня на стадіоні повинні знести дві прожекторні вежі, які залишилися. Будівельники запевняють, що усі демонтажні роботи закінчать до 15 жовтня. Із листопада на стадіоні мають міняти інженерні мережі.

Так триває розпочата два місяці тому реконструкція стадіону в рамках підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу-2012. Нині на "Олімпійському" працюють майже сотня будівельників, десять кранів, багато вантажівок. Минулого тижня на стадіоні вищали "болгарки". Будівельники спилювали ними кронштейни, до яких кріпляться пластикові сидіння.

— Усе буде демонтовано — залізобетонну кладку, сходи, ями для стрибків, щогли, огородження, а потім і зелене поле, — пояснює "ГПУ" Василь Огородніков, 56 років, керівник дирекції з реконструкції й будівництва НСК "Олімпійський". — Не викидаємо нічого з того, що нами знято. Металобрухт здаємо за гроші. Залізобетон утилізуємо, взамін отримуємо щебінь і арматуру. Її теж здаємо. П"ять тисяч гранітних сходинок складуємо біля Черепанової гори, маємо намір продати їх. Газон не викидатимемо. Поріжемо на шматки й продамо. Поки шукаємо людину, яка б його купила. Уже розмістили рекламне оголошення в газеті, — додає Огородніков.

Демонтують також усі міські інженерні комунікації, які проходили під стадіоном. Газові труби, електричні кабелі, водовід і каналізацію прокладуть, огинаючи "Олімпійський", веде далі Василь Огородніков. Верхній ярус трибун не чіпатимуть. На них установлять навісні металеві конструкції. Сидіння на стадіоні будуть відкидні. Вони — на 5 см ширші за теперішні, які мають 45 см. Після монтажу сидінь будівельники перероблятимуть роздягальні для футболістів і суддів, коментаторські кабіни, кімнати для важливих персон. Усе робитимуть згідно з вимогами УЄФА. Над трибунами добудують навісний дах. Огородніков запевняє, що після реконструкції зі стадіону за 8 хв. гарантовано зможуть евакуюватися 75 тис. глядачів.

Спеціалісти інституту геофізики дослідили на міцність несучі бетонні конструкції "Олімпійського". Усі роботи на стадіоні мають завершитися 30 червня 2011-го.

Троїцький демонтували наполовину

Недобудований торговий центр "Троїцький" перед стадіоном за 1,5 місяця демонтовано приблизно наполовину. Роботи зі знесення почали 19 липня.
На майданчику працює три спецтрактори з гідравлічними ножицями. Знесено 111 колон, які стояли в три ряди. Аби в окрузі не підіймався пил, бетонні конструкції поливають водою. Залізобетон вантажать і вивозять із центру. На майданчику — один екскаватор.
— "Кусачки" працюють із сьомої ранку до восьмої вечора. Роботи з демонтажу не припиняються, — каже охоронець.
Із міського бюджету на знесення "Троїцького" виділили 23 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Демонтаж "Олімпійського" завершать у жовтні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути