середа, 30 жовтня 2019 09:59

Де святкувати Геловін у Києві

Де святкувати Геловін у Києві
Святкувати Геловін в Україні любить молодь. Фото: konkurent.in.ua

Свято Геловін із кожним роком стає все більш популярним. Подобається дорослим і дітям.

День усіх святих традиційно припадає у ніч з 31 жовтня на 1 листопада. 2019-го 31 жовтня припадає на четвер. Підбірку заходів і вечірок у Києві на Геловін створило видання Уніан.

Еко-шабаш на Лисій горі

У переддень Дня всіх святих на Лисій горі пройде зліт усіх монстрів міста. На балу чудовиськ будуть квести, середньовічні танці, нічний показ фільмів жахів, вирізання голови Джека з гарбуза і музичний джем. Потрапити на захід можна завдяки еко-валюті - прибрати на Лисій горі сміття й обміняти його на вхідний квиток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провели парад найстрахітливішого свята "священої смерті"

Геловін у парку "Феофанія"

Парк "Феофанія" на 2 дні перетвориться на притулок усілякого роду нечисті, бо тут буде святкування одного з наймістичніших днів року. Буде прокат на конях, фотолокація долини опудал Silent Hill, десерти "вампірські вуха" і танці навколо величезного багаття на вечірці "Диско-вамп".

Велозаїзд на Геловін

Мета учасників ― не тільки показати демонічні костюми, але з повагою та ввічливістю заявити про себе в форматі велосипедного свята.

Zoo-Halloween у Київському зоопарку

Із 30 жовтня по 1 листопада на вихованців і гостей зоопарку чекають сюрпризи. Киян Київський зоопарк запрошує разом відзначити найстрашніший день у році — Геловін. Тварин на свято годуватимуть булочками і м'ясом із особливого посуду: різьблених гарбузів.

Історія свята розпочалася кілька століть тому на землях сучасної Великої Британії та північної Франції. На території проживали кельтські язичницькі племена, які ділили календарний рік на зимову і літню частини. Протягом всього зимового періоду бог Сонця знаходився в полоні у Соуіна, був володарем мертвих і князем тьми.

1 листопада кельтський народ влаштовував фестиваль Соуін. Вірили, що вночі відкривалися двері в потойбічні світи, і жителі пекла проникали на Землю. Вночі активно запалювалися багаття і, щоб умилостивити злих духів, приносили жертви.

В ІХ ст. після поширення християнства на британській території відбулося змішання давніх традицій зі святом All Hallows Even (католицьким Днем усіх святих). За деякий час свято стало називатися Геловін.

На свято традиційно вибирають костюми, прикрашають будинок, купують цукерки і роблять страхітливий грим. Головний символ свята - "Світильник Джека". Гарбуз очищається від нутрощів, вирізаються очі та зловісна усмішка. Всередину гарбуза поміщають запалену свічку.

В Україні свято найбільш активно його відзначає молодь, але є багато скептиків, які вважають свято чужою традицією. У нічних клубах традиційно в ніч з 31 жовтня на 1 листопада влаштовують Halloween party, де діє обов'язковий дрес-код. Також проводять різні конкурси – на найкращий костюм і найстрашніший грим.

Зараз ви читаєте новину «Де святкувати Геловін у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути