Ексклюзиви
середа, 01 лютого 2023 12:35

ДБР прийшло з обшуками до керівників столичної податкової: про кого йдеться
Оновлено

Державне бюро розслідувань проводить обшуки у керівництва столичної податкової.

Слідчі дії зокрема проходять у в.о. голови податкової служби Києва Оксани Датій та заступника начальника Головного управління Державної податкової служби, повідомляє "Українська правда", посилаючись на джерела в правоохоронних органах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ситуація стає мало передбачуваною": чому посипалися голови у владі

Слідчі Бюро розслідують факт незаконного отримання відшкодування ПДВ з державного бюджету, у тому числі шляхом зловживання владою та службовим становищем представниками податкових органів.

Через такі дії до тіньового обігу потрапило понад 30 млрд грн державних коштів.

Автор: t.me/Tsaplienko
  ДБР провели обшуки в Оксани Датій через аферу з податками
ДБР провели обшуки в Оксани Датій через аферу з податками
ОНОВЛЕНО НА 12:30
У ДБР підтвердили обшуки в керівництва столичної прокуратури.
"Працівники ДБР викрили керівницю податкової служби Києва на багатомільйонних оборудках. Зловживаючи владою та службовим становищем виконуюча обов'язки начальника київської податкової за гроші приймала рішення щодо невідповідності критеріям ризиковості платників податків для низки підприємств", - йдеться у заяві.
Крім того вона реалізовувала через своїх довірених осіб схеми щодо штучного завищення валових витрат деякими підприємствами, ведення підприємницької діяльності без реєстрації ФОП та подання недостовірних відомостей про доходи, вказано у повідомленні.
"За експертними оцінками до тіньового обігу потрапляло понад 15 млрд грн", - заявили у ДБР.
В іншому епізоді керівництво ГУ ДПС у м. Києві причетне до схем незаконного отримання відшкодування ПДВ, в результаті яких у тіньовий обіг потрапило понад 30 млрд грн, додали у відомстві.

Також там наголосили, що стиль життя виконуючою обов'язки начальника Головного управління Державної податкової служби у м. Києві, не відповідає її доходам. Зокрема, вона має 3 квартири у столиці та будинок поблизу Києва, два дорогих автомобілі.
"При цьому одне з авто посадовиці вартістю приблизно 100 тисяч доларів США записане на її особистого водія, доходи якого за останні роки склали не більше 8 тисяч доларів США", - зауважили в ДБР.

Також жінка користується дорогими прикрасами, виключно дорогим брендовим одягом, золотими годинниками та іншими елітними речами. Загальна сума встановлених необґрунтованих активів посадовиці складає близько 1,4 млн доларів США.

"У межах розслідування кримінального провадження щодо зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки, працівники ДБР проводять обшуки за місцем проживання та роботи фігурантки. Під час слідчих дій вже знайдено 158 тисяч доларів США, 530 тисяч грн та 2,2 тисячі євро, елітні годинники, автомобілі та інше", - додали у відомстві.

Державне бюро розслідувань заблокувало схему розкрадання продуктів у Міноборони. Заблокування відбулось шляхом викриття організованої групи, яка перепродувала харчі, призначені для Збройних сил України.

Приватне підприємство мало забезпечувати продуктами 49 військових частин і отримало за пів року повномасштабної війни близько на два млрд гривень. У документах вони вказували одну кількість продукції, до військових доходила зовсім інша кількість продукції, а різницю вони реалізовували через мережу посередників і думали, що цього ніхто не помітить.

Зараз ви читаєте новину «ДБР прийшло з обшуками до керівників столичної податкової: про кого йдеться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути