вівторок, 28 липня 2020 10:59

"Дам цистерну фарби" - історія з Кличком і затриманими художниками має продовження

Мер Києва Віталій Кличко спробував залагодити неоднозначний інцидент – здачу в поліцію активіста, який боровся з наркоторгівлею. Він пообіцяв виділити цистерну фарби тим, хто бажає очистити будівлі столиці від написів.

Про це очільник Києва повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Автор: bigkyiv.com.ua
  Мер Києва закликає киян зафарбовувати рекламу наркотиків
Мер Києва закликає киян зафарбовувати рекламу наркотиків

"З приводу "художників", яких я застав за розписом стін будинку в історичному центрі столиці. Тут звучать пропозиції, мовляв, ви б краще допомогли їм і видали кілька відер фарби, тому що хлопці "корисною справою займаються і зафарбовують написи з адресами телеграм-каналів розповсюдження наркотиків", - написав Кличко.

Також він запропонував киянам долучитися до зафарбовування написів замість комунальних служб.

"У такому разі, у мене теж є пропозиція: я готовий виділити не кілька відер, а цистерну фарби. Щоб вони та інші небайдужі допомагали місту прибирати написи хоча б з історичних будівель столиці. Тільки не іншими розписами, а зафарбовували різну "творчість". І, якщо ці хлопці дійсно хочуть робити добру справу на благо міста, - фарба і все інше необхідне буде", - додав мер.

Резюмуючи написане, Кличко попередив, що і надалі боротиметься з подібним "вандалізмом" активістів, порівнявши його з розбиванням скла на зупинках.

"Головне - щирість намірів і готовність робити Київ кращим та красивим. Спільно боротися з вандалізмом, випадків якого сьогодні в Києві, на жаль, багато. Коли псують пам'ятники, нові красиві об'єкти, б'ють скло на зупинках, розмальовують стіни історичних будівель", - написав мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ посилила заходи безпеки в Києві

Раніше Кличко виклав відео, де упіймав 2 хлопців-вандалів, які малювали графіті на стінах будинку. Кличко провів з ними виховну бесіду і викликав поліціянтів. Затримати вдалося лише одного порушника, інший втік. Згодом з'ясувалося, що мер Києва упіймав людей, наближених до "Муніципальної варти", яка формується переважно з активістів Майдану та бійців ООС. Спіймані "на гарячому" не просто так обмальовували будівлю, а зафарбовували шифровану рекламу наркотиків.

Зараз ви читаєте новину «"Дам цистерну фарби" - історія з Кличком і затриманими художниками має продовження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути