середа, 20 квітня 2016 18:22

"Цьогоріч вражають незвичайні кольори тюльпанів" - на Співочому полі висадили близько 300 тисяч квітів
11

Фото: Тарас Подолян

На Співочому полі у Києві відкрилась виставка тюльпанів. Експозиція, площею 3,5 тис. кв м складається з майже 300 тис. квітів.

"Концепція виставки символізує консолідацію поколінь і міцність української родини. Експозиція називається "Квітучі ріки". Бо висаджені тюльпани схожі на ріки, які витікають одна з одної. Використали 11 відтінків. Це карликові та середньої висоти сорти", - пояснила Наталія Снопок, начальник сектору з ландшафтного дизайну Київзеленбуду.

Якщо погодні умови сприятимуть, композиція вистоїть до кінця травня, прогнозує Снопок.

"Особливості виставки тюльпанів у тому, що її потрібно закласти ще восени до заморозків. Оскільки квітень видався теплим, ми відкрилися раніше. Зазвичай вигадуємо об'ємні конструкції з квітів на виставках. Але особливості тюльпана не дозволяють це зробити", - додає вона.

У перший день виставки парком гуляли багато пенсіонерів та дітей. Люди фотографуються на телефони і нюхають квіти.

"Дуже задоволені виставкою. Зазвичай приходимо дивитись на виставку осінніх квітів. А от на весняні потрапили вперше. Не пошкодували", - говорить киянка Олена Дмитрівна, прогулюючись з племінницею.

"Насичені кольори. Найбільше сподобалися карликові червоні тюльпани. Вони ніби горять", - зауважила 15-річна Ірина.

Працівники Київзеленбуду обгороджують композицію сіткою півтора метри заввишки з заднього боку.

"Відвідувачі вирізають квіти, викопують цибулини. Доводиться обгороджувати. Коли робили композиції минулими роками, використовували декор. Часто зникали глечики і вишиванки", - жаліється один із них.

У цей час неподалік виставку фотографує літня жінка. У сумці тримає зів'ялу жовту квітку.

Частина тюльпанів ще не розквітла. Розпускатимуться протягом всього періоду цвітіння. Кожен район міста створював власний дизайн висадки в абстрактному стилі.

"Люди зможуть кожного дня спостерігати композицію з різними візерунками. Ще вчора картинка була іншою", - говорить Ірина Корнійчук, ландшафтний архітектор Деснянського району.

Квиток на виставку коштує 30 грн. Для дітей до семи років, пенсіонерів, інвалідів та ліквідаторам аварії на ЧАЕС вхід безкоштовний.

Читайте також: Центр столиці завішають писанками.

Нагадаємо, що під час виставки, до 29 травня, на Співочому полі пройдуть різноманітні фестивалі, концерти, смачні пригощання, квести для дітей та дорослих.

Зараз ви читаєте новину «"Цьогоріч вражають незвичайні кольори тюльпанів" - на Співочому полі висадили близько 300 тисяч квітів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути