пʼятниця, 15 березня 2013 18:33

Будівельників, що голодують через невиплату зарплат закрили у приміщенні КМДА
6

Фото: Фото: Наталія Шестопал

Охоронці зачинили вхідні двері і заблокували вхід з приміщення Київської міської державної адміністрації. Міліціонери попросили семеро голодувальників покинути самостійно приміщення, або правоохоронці застосують фізичну силу. Про це повідомив учасник акції та голова профспілки "Серп і молот" Віталій Махінько.

"О 16:30 закрили всі двері і нікого не випускають. До нас підійшли робітники міліції і у ввічливій формі попросили покинути приміщення. Повідомили, якщо ми відмовимось, то до нас будуть вимушені застосувати фізичну силу", - розповів Віталій Махінько.

За його словами, всі семеро людей поки не збираються залишати приміщення Київської міської державної адміністрації.

"Поки ми не збираємося залишати приміщення. Наша позиція така, що вчора ми подали повідомлення про проведення акції у якому було вказано місце, де ми будемо проводити акцію і що вона безстрокова. Ця акція не була нам заборонена. Тому вважаємо, що маємо законні підстави продовжувати протест", - зауважив учасник мітингу.

Нагадаємо, що сьогодні о 10.00 у холі приміщення КМДА семеро людей розпочали голодування. Четверо з них неофіційно працювали будівельниками у "Національній будівельній компанії". Вони вимагають, щоб їм і їх співробітникам виплатили заборгованість по заробітній платі. За їх словами, підприємство заборгувало гроші близько 50 робітникам. Будівельники чекали на зарплати майже чотири місяці. Сума боргу перед людьми складає близько 400 тисяч гривень на бригаду.

Люди робили ремонти у соціальних квартирах за адресою Градинська 9/11 Деснянського району. Власники 20 квартир у 24-поверховому будинку отримали ордери на квартиру, але не можуть туди заселитися через незавершені ремонти. Робітники у свою чергу заявляють, що підприємство на яке вони працюють не видає їм будматеріали для завершення робіт.

Представники замовника будівництва КП "Житлоінвестбуд-УКБ" показали журналістам документи, що компанія сплатила всі гроші. У свою чергу виконроб робітників пообіцяв, що підприємство "Національна будівельна компанія", яке наймало людей, шукає можливість взяти кредит. Заявляють, що найближчим часом підприємство розрахується.

Крім того, голова КМДА Олександр Попов заявив, що будівельники соціального житла на Троєщині постраждали через приватні компанії. У адміністрації пообіцяли юридичну допомогу постраждалим і підготували звернення до прокуратури столиці з проханням провести розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Будівельників, що голодують через невиплату зарплат закрили у приміщенні КМДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути