пʼятниця, 08 квітня 2022 06:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Бучанська різанина: російський ЗМІ опублікував відеодоказ причетності окупантів

Бучанська різанина: російський ЗМІ опублікував відеодоказ причетності окупантів
Вбита російськими окупантами жінка у Бучі. Фото: twitter.com/Podolyak_M

Російське видання "Медуза" опублікувало відео з дрона, зняте з 23 по 30 березня 2022 року в Бучі на Київщині. Воно доводить, що людей вбили під час окупації міста росіянами.

Кадри виданню передав Сергій Коротких - "Боцман", білорус, розвідник батальйону "Азов", який воює за Україну.

"На цих записах можна побачити тіла вбитих, що лежать на вул. Яблунській, а також кількох сусідніх вулицях Бучі. Ми провели геолокацію розташування тіл, і вона повністю збіглася з локацією тіл, які побачили 1 та 2 квітня 2022 року, після відступу з міста російських військ…

Всі загиблі, зняті з повітря, лежать не просто на тих же місцях, але і в тих же позах, що і на зйомках із землі. На кількох відео поряд із тілами можна побачити військову техніку, схожу на техніку, що є на озброєнні російських десантних частин. Імовірно, це БМД та БТР-Д", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вже відомі прізвища та адреси 163 мирних жителів Бучі, яких розстріляли окупанти - мер

Зазначається, що до цього головним документальним доказом того, що люди в Бучі загинули під час присутності там російських окупантів, була супутникова зйомка Maxar від середини березня. Однак російські прокремлівські блогери за допомогою астрономічного аналізу тіней намагалися довести, що зйомка Maxar велася 1 квітня, коли Бучу звільнили.

1 квітня мер Бучі Анатолій Федорук заявив про визволення міста від російських загарбників. Воно було окуповане майже місяць. Згодом ЗСУ звільнили всю Київщину.

Росіяни вбивали там мирне населення - людям стріляли в потилиці. Вбивали сім'ями: дітей, жінок, бабусь, чоловіків. Ґвалтували та спалювали тіла. На вулицях лежали десятки трупів, деякі з них із зв'язаними руками.

Майже всі цивільні в Бучі загинули від куль, а не від осколків. Зараз у місті щодня знаходять нові жертви.

Президент Володимир Зеленський назвав росіян виродками та звернувся до матерів окупантів. 4 квітня він відвідав Київську область.

Зараз ви читаєте новину «Бучанська різанина: російський ЗМІ опублікував відеодоказ причетності окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути