Ексклюзиви
четвер, 31 березня 2022 12:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Безліч мінувань: назвали найнебезпечніші напрямки на виїзд зі столиці

Безліч мінувань: назвали найнебезпечніші напрямки на виїзд зі столиці
Руйнування зазнала половина області. Фото: pixabay.com

На Київщині впродовж 30 березня російські окупанти понад 30 разів обстрілювали житлові масиви та соціальну інфраструктуру.

На територіях області, залишених ворогом, фіксують часті випадки замінування території та будівель місцевих мешканців, повідомила в середу Київська обласна воєнна адміністрація.

"Руйнувань зазнала половина області. Постраждали 550 об'єктів, найбільше їх у Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській і Пісківській громадах. Водночас на всіх напрямках російського ворога успішно стримують ЗСУ, на деяких наші війська успішно контратакують. В Іванківській, Димерській і Поліській громадах Вишгородського району - гуманітарна катастрофа. Славутич повністю заблокований", - заявив очільник КОВА Олександр Павлюк у Telegram.

Найнебезпечніші напрямки на виїзд із Києва: Житомирська траса, Буча - Ворзель - Гостомель, Немішаєве, Дмитрівська громада, Макарів, північ Вишгородського району, а також території певних населених пунктів Баришівської, Калитянської та Великодимерської громад Броварського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив, скільки ліквідували окупантів і їхньої техніки

Білоцерківський, Бориспільський та Обухівський райони протрималися ніч без обстрілів. Ситуація контрольована, сили оборони перебувають у підвищеній готовності.

Напружена, але контрольована ситуація в Бучанському районі. Макарівська та Ірпінська громади, а також село Шпитьки під обстрілами. Бородянська громада заблокована. У Гостомелі були бої. Росіяни окопалися в Бучанській і Немішаївській громадах, інфраструктура там ущент зруйнована.

Росія заявила про відведення військ із Київської та Чернігівської областей, однак продовжує накопичувати техніку, яку хоче залучити у війну. Окупанти зосереджуються на Сході України, а тому потрібно залишатися пильними на всіх напрямках.

Водночас головним для росіян залишається Київ. Заяви, що вони нібито виконали перший етап "спецоперації", а зараз зосередяться на "звільненні" Донбасу - лише окозамилювання.

Зараз ви читаєте новину «Безліч мінувань: назвали найнебезпечніші напрямки на виїзд зі столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути