вівторок, 14 жовтня 2014 19:18

Батальйон "Азов" та "Правий сектор" вийшли на марші, присвячені річниці створення УПА

Батальйон "Азов" та "Правий сектор" вийшли на марші, присвячені річниці створення УПА
Фото: скріншот з Youtube

З нагоди чергової річниці створення Української повстанської армії (УПА) у Києві активісти партії "Правий сектор" та члени добровольчого батальйону "Азов", а також їхні прихильники почали марш центральними вулицями.

Як передає "Інтерфакс-Україна", близько тисячі людей зібралися у вівторок увечері в парку Шевченка біля Київського Національного університету, звідки рушили організованою колоною центральними вулицями столиці до Майдану Незалежності. Планується, що звідти вони перемістяться на Михайлівську площу, де й планують завершити акцію.

Серед присутніх багато людей в камуфляжній формі та учасники АТО (бійці Добровольчого українського корпусу). Люди тримають в руках прапори України і "Правого сектора". В деяких місцях були запалені фаєри. Присутні скандують "Слава Україні - Героям слава", "Герої не вмирають", "Україна понад усе" та інші гасла.

Як зазначено в розданому журналістам прес-релізі, "Правий сектор" і прихильники "Азова" вимагають від влади легалізації всіх добровольчих батальйонів, гідного матеріально-технічного забезпечення українських військових, а також соціального захисту всіх учасників АТО та членів їхніх сімей.

Активісти йдуть проїжджою частиною, у зв'язку з чим перекритий рух автомобілів на цих вулицях.

У Харкові також стартував Марш пам'яті воїнів УПА та загиблих в ході АТО. Перед початком ходи організатори звернулися до присутніх із проханням зняти балаклави і утриматися під час ходи від використання будь-якої піротехніки. Перед тим, як сформувати колони, присутні виконали Гімн України.

 

Передбачається, що люди пройдуть з запаленими факелами центральною вулицею Харкова, від площі Конституції до площі Свободи, де напередодні активісти встановили Хрест полеглим в АТО.

Колону з близько 1,5 тис. учасників супроводжує велика кількість співробітників міліції та бійці спецпідрозділів, створених при МВС.

Зараз ви читаєте новину «Батальйон "Азов" та "Правий сектор" вийшли на марші, присвячені річниці створення УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути