пʼятниця, 11 липня 2008 07:14

Байкери три дні житимуть на Жуковому острові

18 липня на Жуковому острові пройде байкерський фестиваль "Український опозит-2008". Захід організували Українська байкерська конфедерація та Київський мотоциклетний завод. Фестиваль триватиме три дні. На території острова розгорнуть наметове містечко на 150–170 спальних місць. Спеціальні гості заходу — рок-групи "AC/DC" та "Арія".

— 1958-го, 50 років тому, Київський мотоциклетний завод випустив перші мотоцикли К-750. Ми зобов"язані це відсвяткувати разом! — йдеться в повідомленні організаторів.

Під час фестивалю учасники відвідають КМЗ, де пройде екскурсія й огляд всього модельного ряду КМЗ із 1946 року до сьогоднішнього дня.

— Усе це має бути безумовно зупинене, а сам захід перенесено в інше місце, — каже "ГПУ" Олексій Василюк, 25 років, заступник голови Національного екологічного центру України. — Байкери забруднять територію, постраждають рослини та ґрунт. А від потужного звуку злякаються тварини. Цей захід грубо порушує вимоги природоохоронного законодавства та Положення про ландшафтний заказник місцевого значення "Острів Жуків".

За словами Василюка, громадські природоохоронні організації вже звернулися до Державної екологічної інспекції з проханням зупинити проведення фестивалю на острові.

— Переконані, що захід є черговим кроком до визнання території заказника "Острів Жуків" таким, що втратив природну цінність, і його подальшої забудови, — йдеться в заяві природоохоронних громадських організацій.

— Там немає заповідника,  тільки звалище сміття, а з тварин — лише бездомні собаки, — каже Галина Шеретун, 31 рік, один із організаторів фестивалю. — Ми в четвер та п"ятницю поїдемо туди прибирати територію. А після закінчення заходу знову ж щільно прибиратимемо. Коли ми брали дозвіл на проведення фестивалю, то гарантували прибирання території.

Галина Шеретун зазначає, подібний захід проводили 2006 року в таборі "Промінь":

— Нам тоді сказали, що ще ніхто так не прибирав територію, як ми. Бо навіть недопалки повизбирували.

Зараз ви читаєте новину «Байкери три дні житимуть на Жуковому острові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути