пʼятниця, 20 січня 2012 13:22

Антифашистів охороняли беркутівці під час маршу Києвом
7

Фото: Фото: Андрій Жигайло

Українські антифашисти ввечері в четвер у Києві провели марш у пам'ять російського правозахисника Станіслава Маркелова та російської журналістки українського походження Анастасії Бабурової, вбитих у Москві рівно три роки тому.

Близько двох сотень молодиків о 18:00 збираються на площі біля виходу з метро станції "Арсенальна". Їх обступають кільцем міліціонери. Учасники акції кажуть, що чекають провокацій з боку російських неонацистів, які нібито мають прибути до Києва, а також провокацій з боку української партії "Свобода".

- Нам сьогодні погрожували. Але антифашиський марш відбудеться за будь-яких обставин. У нас є всі дозволи - розповів один з учасників. У мітингувальників на обличчі пов'язки, щоб не можна було ідентифікувати особу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові комуністи та антифашисти "поцілували замок" на дверях свого конгресу

О 18:30 учасники маршу формують колону та йдуть тротуаром від метро "Арсенальна" по вулиці Грушевського в сторону будинку Кабінету Міністрів. Колону обступають "беркутівці" та супроводжують їх по обидва боки. У руках антифашисти несуть плакати "Ми проти расизму капіталізму", "Мы продолжим борьбу". Скандують "Антифа", "Ми против". Біля Кабміну повертають на вулицю Садову, а з неї на вулицю Інститутську. Звідти йдуть на Майдан Незалежності, де марш закінчується. Учасники організованою колоною йдуть у сторону метро Хрещатик, де запалюють червоний фаєр. Міліціонери на це не реагують. Потім розходяться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скінхеди забили до смерті 18-річного антифашиста

Нагадаємо, Станіслава Маркелова та Анастасію Бабурову застрелили 19 січня 2009 року в Москві на вулиці Пречистенка. Вони вдвох йшли на метро з прес-конференції, яку давав правозахисник. 5 листопада 2009 Басманний суд Москви видав санкцію на арешт Микити Тихонова і його подруги Євгенії Хасіс в підозрі у подвійному вбивстві. 28 квітня 2011 Тихонов зізнався у вбивстві та отримав довічне увязнення, а Хасіс 18 років тюрми, як співучасник.

Зараз ви читаєте новину «Антифашистів охороняли беркутівці під час маршу Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути