вівторок, 16 березня 2010 14:12

В Латвії фашисти і антифашисти розійшлися миром (ФОТО)

Близько тисячі ветеранів латвійського легіону "Ваффен СС" і їх молодих прихильників-радикалів з державними прапорами і квітами в руках влаштували сьогодні хід до пам"ятника Свободи в центрі Риги, щоб вшанувати пам"ять легіонерів.

Ризька дума раніше заборонила щорічну хода колишніх есесівців, проте напередодні Адміністративний суд Риги скасував цю заборону.

Більшу частину присутніх складали люди похилого віку. Біля входу в собор зібралися кілька десятків націоналістично налаштованих молодих людей з прапорами Латвії та Литви, але інтересу правоохоронних органів вони не викликали. Зате двох агресивних пікетників з плакатами антисемітського змісту, поліцейські затримали.

У головного монументу країни ветеранів зустріли кілька десятків місцевих російськомовних антифашистів і представників "Нічного дозору", які проводили тут "антинацистські збори" проти святкування дня пам"яті легіону "Ваффен СС".

Антифашисти зустріли учасників ходи словами: "Фашисти", "Фашизм не пройде", "Ганьба". У руках у них були плакати з написами: "Фашистська хода - стоп!", "Чим пишаєтеся?", "Пам"ятай, фашист, про Нюрнберг!", "Бікерніекскій ліс - 46 500 убитих", "Саласпілс - 56 000 убитих".

За даними поліції, захід пройшов спокійно. Щоб уникнути зіткнень площа навколо пам"ятника Свободи була обгороджена металевими бар"єрами, а між учасниками двох акцій також вишикувалася "жива стіна" із співробітників органів правопорядку.

За попередніми даними, поліція затримала 5 чоловік.

ИТАР-ТАСС, Утро.ру

Зараз ви читаєте новину «В Латвії фашисти і антифашисти розійшлися миром (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути