Ексклюзиви
субота, 03 липня 2021 19:15

Альпіністи полізли рятувати кота з 23-го поверху: фото спецоперації
9

У Києві на вул. Коновальця урятували кота від падіння з 23-го поверху. Застряг чотирилапий на підвіконні нежилої квартири.

Про це повідомила Kyiv Animal Rescue Group у Facebook.

Фото: Kyiv Animal Rescue Group

Рятувальники розповіли, що тварина бездомна. Якийсь час жила в під'їзді, де її підгодовували місцеві мешканці. Днями вусань зник. Пошуки результатів не дали. Пухнастика побачили з вікна мешканці сусіднього будинку і звернулися до команди порятунку тварин.

Урятувати кота виявилося непросто. Зняли тварину лише після того, як вона потрапила в "пастку".

"Для спуску до кота мотузка була повішена з технічного майданчика 26-го поверху, і висотник почав спуск. Помітивши рятувальника, кіт негайно почав тікати. Він швидко перебрався на дах сусіднього будинку і спустився по ньому на два поверхи нижче. Потім заліз у водостік і почав переміщатися ним. Рятувальники спостерігали за переміщеннями кота по фасаду будівлі. Треба було чекати, коли він добереться до більш-менш безпечного місця", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 12-метрової висоти рятувальники знімали переляканого єнота

Пізніше кіт спустився на рівень 19-го поверху. Там він сховався в ливнівці. Але побачивши рятувальників, знову злякався і зліз на поверх нижче.

"Нижче стрибати було вже нікуди. Випнуті частини фасаду закінчилися, наступний крок кота був би до смерті. Вирішили не нервувати кота далі й не спускатися до нього. Мотузкою на балкон спустили й встановили автоматичну пастку. Мотузку зафіксували й закріпили так, щоб кіт не впав, якщо попадеться. Через добу кіт все ж зайшов в пастку і був успішно піднятий", - додали рятівники.

Викинуте з сьомого поверху кошеня шукає домівку. Нелюд викинув з вікна кішку з її чотирма малюками. Так він помстився тварині за те, що вона його подряпала. Від отриманих травм кішка та троє кошенят загинули на місці. Четверте кошеня вижило дивом.

Зараз ви читаєте новину «Альпіністи полізли рятувати кота з 23-го поверху: фото спецоперації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути