пʼятниця, 04 травня 2018 18:12

Які автомобілі в Києві крадуть найчастіше

Які автомобілі в Києві крадуть найчастіше
Найбільше викрадачів стали цікавити марки авто Toyota (39 викрадень) Фото: Etcetera.media

За 3 місяці 2018 року в Києві зареєстрували 212 випадків викрадень автомобілів. 3 травня до столичних правоохоронних органів звернулись з трьома повідомленнями про викрадення, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції Києва.

"Найбільше викрадень зафіксували у Дарницькому районі - 47 випадків, в Голосіївському - 31 випадок і по 23 випадки в Дніпровському і Оболонському районах", - повідомили в Нацполіціі.

Найменше викрадень зареєстрували в Подільському районі (7), в Деснянському і Печерському районах по 12 випадків викрадення. Наголосили, що цього року фаворитами викрадачів стали авто марки Toyota (39 викрадень), Lexus (21) та Honda (16). Найменше злодіїв цікавили марки авто KIA і Аudi (по два випадки).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві з'явилася нова схема обкрадання автомобілів

"З дорогих марок найчастіше крадуть автомобілі Toyota, тому що їх легко вкрасти і можна дорого продати. Часто крадуть євроавтомобілі, бо їх просто збути. "Євробляхи" вигідніше продавати частинами - виходить дорожче, ніж продавати весь автомобіль. Крадуть навіть такий раритет, як "Москвичі", адже вони легко розбираються. Мало крадуть авто корейського виробництва. Також стали менше викрадати такі дорогі позашляховики, як Mercedes чи BMW. Натомість більше крадуть Range Rover.

Аби захистити своє авто від крадіжки, по-перше, треба забезпечувати надійний захист. Це може бути і GSM-сигналізація, і різноманітні секретки, що не дають зламати двері машини. Важливо обирати механічні замки - їх важче пошкодити. Іноді варто встановлювати замок на кермо - для багатьох це дивно, проте це досить надійний спосіб - закрив кермо і все. По-друге, треба намагатися паркуватитись під камерами чи біля охорони. Якщо ні, то хоча б у місцях масового скупчення людей. Якщо звернутись до поліції з повідомленням про крадіжку за 5-20 хвилин - шанси на повернення автівки збільшуються на 10 відсотків. Якщо ви звернетесь за годину-дві, знайти вже буде важче. Найчастіше викрадені авто знаходять за повідомленнями в соцмережах", - розповів кореспонденту Gazeta.ua засновник порталу dtp.kiev.ua Влад Антонов.

За словами правоохоронців, в основному авто викрадають вночі: в проміжку з 4 до 6 ранку в зимову пору року, та з 2 до 4 ранку влітку. Крадуть авто як у дворах, так і зі стоянок та паркінгів з охороною.

Поліція застерігає бути уважними в подібних місцях. При виході з авто, ставлячи його на сигналізацію, варто звернути увагу "на незвичайне багаторазове" миготіння. Це може свідчити про те, що поруч з вами грабіжники з пристроями, які зчитують коди сигналізації.

У Києві з'явилася нова схема обкрадання автомобілістів. Злодії чекають своїх жертв під відділеннями банків.

Зараз ви читаєте новину «Які автомобілі в Києві крадуть найчастіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути