пʼятниця, 03 травня 2019 10:18

Як виглядає столичний зоопарк після реконструкції
5

У Київському зоопарку в травні для відвідувачів відкриють оновлені озера біля головного входу. Вони кілька років були закриті на реконструкцію.
Фото: Міла Князька-Ханова
Замість ставків - упорядковані водойми зі скелями і водоспадами, на берегах яких вже почали висаджувати хвойні дерева і чагарники.
Біля одного з озер вже звели дерев'яну альтанку і амфітеатр, а також запустили невеликий водоспад. До відкриття тут заселять яскравих коропів коі.
Біля одного з озер вже звели дерев'яну альтанку і амфітеатр, а також запустили невеликий водоспад. До відкриття тут заселять яскравих коропів коі.
Відзначимо, що також біля входу з боку проспекту Перемоги встановлюють кабінки нововведення зоопарку - камери схову. Вартість майбутньої послуги зі зберігання речей поки невідома.

У Київському зоопарку в травні для відвідувачів відкриють оновлені озера біля головного входу. Вони кілька років були закриті на реконструкцію.

Замість ставків — упорядковані водойми зі скелями і водоспадами, на берегах яких вже почали висаджувати хвойні дерева і чагарники.

Біля одного з озер вже звели дерев'яну альтанку й амфітеатр, а також запустили невеликий водоспад. До відкриття тут заселять яскравих коропів коі, передає Сьогодні.

Між озерами — місток, зараз на ньому тривають будівельні роботи. Другий і третій ставки поки заповнені водою лише частково. На них планують оселити пеліканів. Для них також зведуть новий павільйон. Ці птахи і до реконструкції мешкали біля входу, але на час ремонту "переселилися" до іншого ставку зоопарку. У липні новий універсальний вольєр з'явиться і в інших птахів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік намагався вкрасти "кіндерів" на 7 тисяч

Відзначимо, що також біля входу з боку проспекту Перемоги встановлюють кабінки нововведення зоопарку — камери схову. Вартість майбутньої послуги зі зберігання речей поки невідома.

Крім того, у липні відкриється новий вхід. Пізніше у рамках першої черги реконструкції біля нового входу з'явиться підземний акваріум.

Також у КМДА уточнили, що будівництво нового вольєра для мавп планують завершити у червні 2020-го. А влітку наступного року — закінчити весь обсяг робіт у рамках першої черги.

Планують облаштувати в столичному зоопарку і паркінг для автомобілів і автобусів.

У школах Києва почали впроваджувати систему харчування за принципом "шведського столу". Учні тепер зможуть самі обирати страви, які хочуть.

Зараз ви читаєте новину «Як виглядає столичний зоопарк після реконструкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути