Ексклюзиви
пʼятниця, 14 червня 2024 08:25

Як під час відключень світла працює Київський метрополітен - на підприємстві пояснили

Як під час відключень світла працює Київський метрополітен - на підприємстві пояснили
У Київському метрополітені розповіли, як працюють станції під час відключень світла. Фото: pravda.com.ua

Схема електропостачання Київського метрополітену влаштована таким чином, що передбачає резервування електроживлення, у тому числі рухомого складу у випадку знеструмлення частини підстанцій.

Тому у випадку повної відсутності світла, підземні станції метрополітену працюватимуть як укриття - із забезпеченням функціонування всіх необхідних систем життєдіяльності шляхом живлення від автономних джерел. Про це РБК-Україна повідомили у пресслужбі КП "Київський метрополітен".

Там зазначили, що на 46 підземних станціях передбачені спеціально облаштовані санітарні вузли, а також визначені місця з фонтанчиками з водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Київському метро сказали, коли відновлять рух потягів між Деміївською і Либідською

"Також на станціях в наявності розкладні стільчики, модульні лавки, ковдри та матраци, які населення може використовувати для більш комфортного перебування на станціях під час укриття", - додали у пресслужбі.

Окрім того, всі станції облаштовані мобільним інтернет-зв'язком 4G. На 19 станціях є точки з UЅВ-зарядками, де можна підзарядити мобільні телефони чи інші гаджети.

Графіки руху поїздів на лініях метрополітену складаються відповідно до величин пасажиропотоків. При цьому враховуються кількість рухомого складу та укомплектованість штату працівників підприємства.

Ці графіки затверджуються керівництвом метрополітену за погодженням із Департаментом транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) - як замовником транспортних послуг.

Київське метро збільшує інтервали поїздів у пікові години через брак кадрів. Дефіцит спеціалістів робітничих професій виник у зв'язку з міграцією та мобілізацією.

Інтервали між поїздами будуть збільшені орієнтовно на одну хвилину в між "пік" та на 45 секунд у "пікові" години".

Зараз ви читаєте новину «Як під час відключень світла працює Київський метрополітен - на підприємстві пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути