Послаблення суворого карантину в Києві дозволило ресторанам оптимізувати свою роботу після довгого і збиткового простою. Серед них як довгоочікувані повернення, так і абсолютні новинки, - пише НВ.
Справжній бум цього літа в столиці - фудхолли та фудзони. За всю історію існування ресторанної індустрії в Києві, їх нині найбільше.
"Бухта Food Station"
Де: Поштова площа, 3А
Коли: з 12:00 до 23:00 на Поштовій площі
з 10:00 до 20:00 в Unit.City
Справжньою гастрономічною перлиною цього літа стала "Бухта Food Station", яка відкрилася на початку липня біля Річкового вокзалу на другий сезон, запустивши нові формати. Цього року замість звичних шашликів готують американське барбекю і роблять акцент на азійську кухню та стрітфуд. Всього в "Бухті" - 10 локацій з їжею на різні вподобання та фінанси. "Бухта" - це новий проєкт засновника фестивалю вуличної їжі Ulichnaya Eda Романа Тугашева. Крім Поштової площі, фудзона відкрилася на терасі ТРЦ River Mall, а новий поп-ап "Бухти" з'явився на території Unit.City.
Mimosa Brooklyn Pizza
Де: вулиця Басейна
Коли: з 9:00 до 23:00
Ресторан Mimosa відчинив свої двері за 7 місяців після пожежі - 18 липня. Він розташований на Бессарабці в центрі Києва, спеціалізується на італійскій (і не лише) кухні, коктейлях та сніданках. Першу Mimosa відкрили Ігор Сухомлин і Валерій Гальперін 2017 року. А 2019-го в закладі сталася пожежа. Нині ресторан повністю відновив роботу, а слайси піци можна спробувати не тільки в піцерії, а й на кортах Bro Market по сусідству.
"Чайка"
Де: вулиця Басейна, 5Б
Коли: з 12:00 до 23:00, кухня працює до 22:00
"Чайка" - новий заклад від Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна - одразу здобув славу надзвичайно популярного кафе грецької кухні на Басейній поруч з Mimosa Brooklyn Pizza. Це перезапуск бістро Forever Young, яке ресторатори презентували 2019 року. Замість голубців з креветками в меню тепер дзадзикі, оливки і піта з бараниною. В кафе досить різноманітна винна карта: домашнє грецьке вино, коктейлі і грецький бренді узо. Шеф-кухар "Чайки" - Олег Шкапенко, колишній шеф ресторанів Holy Chick і The Burger Mexico.
"Дилетант"
Де: вулиця Юрківська, 57/17
Коли: будні - з 8:30 до 22:00
вихідні - з 9:30 до 22:00
"Дилетант" - це прем'єрне кафе відомого архітектора Слави Балбека. Його бюро займалося дизайном багатьох відомих київських закладів, наприклад "Сто років тому вперед", Kyiv Food Market, Bursa і The Cake. Новий заклад відчинився на Подолі в червні. В меню відвідувачам пропонують супи, сендвічі, салати, круасани, десерти і коктейлі. Сніданок цілий день. Керує кафе Саша Боровський, який раніше працював в "Косатці" і First Point.
Dvor76
Де: вулиця Велика Васильківська, 76-Б
Коли: з 12:00 до 21:00
Після річної перерви кафе Dvor76 відновило роботу у подвір'ї поблизу Олімпійської. Це заклад зі здоровим і вегетаріанським меню, кавою, смузі, пивом і сидром. Спеціалізується і на цікавому дозвіллі: кінопокази та сеанси йоги від студії Fox Yoga. Заклад відчинив свої двері на початку літа і планує приймати гостей до жовтневих холодів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ очолив рейтинг найдорожчих міст України. Суми - найдешевші
Ресторатори розповіли, скільки втратили заробітку під час карантину. Після відновлення повноцінної роботи 54% закладів громадського харчування просіли щодо виручки в порівнянні з відповідним періодом минулого року.
Коментарі