вівторок, 01 листопада 2011 19:40

10 відсотків киян посадять на велосипеди до 2025 року

10 відсотків киян посадять на велосипеди до 2025 року

У Стратегії Києва до 2025 року планують обмежити використання приватного транспорту. Про це сьогодні сказав під час громадської ради з розробки цього проекту голова компанії BCG Сергій Перапечко, передає УНН.

Перапечка наголосив, що одним із найголовніших частин у Стратегії розвитку Києва до 2025 року, це відхід від розвитку великої транспортної інфраструктури.

"Найголовніше, це відхід від, можливо, концепції, яку можна було б інтерпретувати як місто для автомобілів, а більше як місто для людей. І місто, перш за все, за проїзд у громадському транспорті. Ми всі розуміємо, як і показує приклад європейський міст, що сучасне європейське місто не може задовольнити попит на приватний автотранспорт", - зазначив Перапечка.

За його словами, у Києві близько 250 автомобілів на тисячу жителів і скрізь затори, хоча у Мюнхені близько 500 автомобілів на тисячу жителів, але заторів немає.

"Тому що першим пріоритетом стоїть розвиток сучасного громадського транспорту і, в першу чергу, екологічно чистого електричного транспорту. Ми хотіли б на цьому зробити особливий акцент. Крім того, звернути увагу на екологічній складовій громадського транспорту. Тобто, на роль електротранспорту і електроавтомобілів", - додав голова компанії BCG.

За його словами, Києву у будь-якому випадку доведеться вводити стимулюючі інструменти, які обмежать користування власного автотранспорту в періоди, коли він найбільше навантажує транспортну структуру, а саме у робочі дні.

"Це будуть стимули, щоб обмежувати його використання і зробити альтернативу у вигляді громадського транспорту. На перспективу це має бути пріоритетом міста", - сказав він.

Цільовим показником по транспортному напряму щодо Стратегій Києва до 2025 року, який пропонує компанія BCG, це зберігання на рівні 50% громадського транспорту, 40% власного і близько 10% альтернативного виду транспорту, мається на увазі, перш за все, велотранспорт.

Зараз ви читаєте новину «10 відсотків киян посадять на велосипеди до 2025 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути