вівторок, 22 травня 2012 19:25
Ірена Карпа
Ірена Карпа
Українська письменниця, співачка, журналістка

Влада "нас має", а ми причепилися до геїв

У Києві зірвали перший український гей-парад. Акція не відбувалася через велику кількість противників серед націоналістичних та релігійних організацій. Одного з лідерів ЛГБТ жорстко побили. Однак практика гей-парадів — це не щось нове, це абсолютно нормально.

Людям, які народилися із цією патологією, включно з транссексуалами, завжди важко у будь-якому суспільстві, у будь-який час. Насправді, немає стовідсоткового толерантного суспільства, навіть серед європейських країн. І їхнє волевиявлення, коли вони збираються на гей-парад, заявляють про себе, заявляють про те, що вони так само мають право на життя, це називається "вийти із закриття". Це дуже важко.

Поставте себе на місце такої людини: як зізнатися своїй родині у цьому. Ти такий є, ти таким народився, ця патологія присутня навіть у тварин. Це не те, що вони сиділи і раптом подумали: а давайте я "випендрюся." Навіть якщо це так, це все одно їхня воля. І це, власне, заява про себе. Заява про те, що вони існують. Це нормальна складова будь-якої демократичної країни, там де будується громадянське суспільство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Братчики" Корчинського шукали по Києву геїв, але "пощастило не всім"

Це те саме, що расова нетерпимість. Крім того, ще зовсім нещодавно, десь 70 років тому, жінки не мали права голосувати. І коли вони намагалися заявляти про свої права, це також агресивно сприймалося суспільством. Уявіть, якби виходили жінки на вулиці і почали казати: ми хочемо ходити на вибори, ми маємо право ходити на роботу. Реакція була б такою самою. Теж би верещали, теж би чмирили всіх і кричали б, що жінка - "бесовское отродие".

Чи ще, наприклад, у середньовіччі спалювали жінок як відьм, чи жінок, які отримували задоволення від сексу. Це також вважалося патологією і ненормальним.

В Україні, насправді, існує надзвичайна агресія у суспільстві. От 10 тисяч богомольних бабок зібралися і починають кричати: "Наших детей приучают к гейству". Ну кому, нафіг, потрібні ваші діти? Ніхто їх не чіпає. Таке переміщення акцентів, по-перше, демонструє, що Україна і надалі знаходиться у середньовіччі, де відбувається полювання на відьом. А, по-друге, якщо у нас відбувається така гостро-суспільна реакція, значить десь відбувається якесь чергове розкрадання грошей із бюджету і потрібно відволікти суспільну увагу від якихось справді серйозних речей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ті, хто б'є геїв, будуть агресивними і до інших" - головний гей країни

Нас із вами повсякчас "мають в задницю" у грубому сенсі. Нас "має в задницю" влада. А ми, чомусь, причепилися до цих геїв, які взагалі жодного стосунку до нашого життя не мають.

Якщо вже бути зовсім до кінця відвертим, якщо чоловік — гей, то це зовсім не впливає на результати його життя. Скільки було відомих митців, художників з цієї орієнтації. Тому елементарна мінімальна освіта допоможе бути толерантним.

Крім того, якщо людина негативно сприймає секс-меншин, то це свідчить про латентну гомосексуальність. Тобто ти боїшся визнати це в собі і намагаєшся вбити когось чи побити.

Зараз ви читаєте новину «Влада "нас має", а ми причепилися до геїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути