вівторок, 09 квітня 2019 23:27

Зонування вітальні: 5 способів зручного об'єднання з передпокоєм
12

Фото: archidea.com.ua

Щоб уникнути проблем із облаштуванням тісного холу, зручніше його обєднати з вітальнею. Тоді буде здаватися, що простір збільшився вдвічі.

Передпокій - це перше місце в квартирі, яке вперше бачать гості. Там інтер'єр повинен бути красивим і зручним.

Оптичні хитрощі, особливо пов'язані з підлогою, є ключовими. На вході можна оформити поліровану графітову плитку, а у вітальні - яскравий індустріальний паркет.

Поділ зон передпокої і вітальні може бути здійснено за допомогою рельєфу стелі. Створюються каркасні уступи, різні за висотою "ступені" і рівні, які візуально зонируют простір на зони. Аналогічно влаштовується зонування вхідними арками і різними конструкціями стін в напіввідкритому просторі.

На підлогу біля входу можна покласти ті ж плитки з керамограніта, що, наприклад, в кухонній частині. Вітальня повинна відрізнятися від передпокої іншим кольору. У цьому сезоні модними є темні кольори стін, такі як гранат, пляшковий, смарагдовий, антрацит або бордовий.

Також варто зробити ставку на колірний контраст між світлими і темними кольорами - світлі плитки, темне екзотичне дерево. Тоді це буде просто цікавіше і динамічніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як оформити вузький коридор: показали вдалі приклади

Стиль і кольору повинні відповідати, але не бути ідентичними.

З практичних міркувань підлогу з керамограніта або каменю в передпокої, в вітальні паркет. Однак вони повинні відповідати один одному, не мати занадто великого кольорового контрасту, оскільки він оптично розділяє простір, яке ми хотіли об'єднати, і, таким чином, оптично зменшує його.

Те ж стосується і стін при облаштуванні загального простору.

Переваги об'єднання:

• Розширення корисної площі;

• Можливість встановлювати велику меблі навіть на кордоні зон;

• Демонтаж перегородки дозволяє встановити замість неї шафа-купе, який крім функції зберігання виконує також роль поділу простору.

Яким би розміром не була ванна кімната, потрібно підібрати правильний матеріал, дизайн, габарити, функціональність меблів. Для зручності на стіні облаштовують полиці для зберігання засобів гігієни та рушників.

Тоді все буде лежати під рукою та милуватимуть око.

Зараз ви читаєте новину «Зонування вітальні: 5 способів зручного об'єднання з передпокоєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути