вівторок, 06 листопада 2018 23:28

Замість стін живі дерева: чоловік спорудив на задньому дворі незвичайну церкву
17

На вирощення церкви Коксу знадобилося 4 роки.
Фото: treechurch.co.nz
На вирощення церкви Коксу знадобилося 4 роки.
На вирощення церкви Коксу знадобилося 4 роки.
На вирощення церкви Коксу знадобилося 4 роки.
Натхнення на створення незвичайної церкви Браян Кокс почерпнув у своїх закордонних подорожах.

Справжню церкву із живих дерев виростив Браян Кокс із міста Охаупо в Новій Зеландії. Стіни й стелю в ній сформовано із саджанців. Підлога лишена земляною. Покриває її лише трава. Знаходиться незвичайна споруда на задньому подвір'ї будинку чоловіка.

"Одного разу я вийшов на свій задній двір і подумав, що на цьому місці має стояти церква. Так все й почалося. Я очистив територію й зробив металевий каркас. Опирався на всі ті знання, які здобув під час мандрівок навколо світу", — поділився спогадами Браян Кокс на своєму офіційному сайті.

На вирощення церкви новозеландцеві знадобилося 4 роки. Дерева для будівлі зумисно брав такі, що мають не надто густе листя. Це вільха, мирт, клен, камелія та інші. Завдяки їхній небагатолистості всередину потрапляє достатньо сонячного світла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відвідувачам пропонують пожити у прозорій сосновій шишці

Для відвідування церква Кокса відкрита щонеділі. Сезон триває в період із жовтня по березень. Місця в ній розраховано на 100 осіб. Вхід туди платний. Коштує 15 доларів за людину. Знижок не передбачено. Діти до 12 років можуть відвідати церкву лише в разі попередньої домовленості батьків із власником. На прилеглій території церкви дозволяється влаштувати пікнік. Окрім того, відвідувачі мають можливість прогулятися розбитим поруч садом.

Охочі можуть орендувати церкву для проведення весільної церемонії. За це доведеться викласти майже 4 тисячі доларів.

Раніше показали підземний будинок на 2 сім'ї, який спорудили в пагорбі. Це 2 двоповерхові квартири, з'єднані спільним майданчиком. Площа кожної становить 70 квадратних метрів. Знаходиться незвичайний будинок в американському штаті Флорида. Зовні нагадує гігантську жабу. Усе за рахунок форми пагорбу й наявності 2-х круглих вікон.

Зараз ви читаєте новину «Замість стін живі дерева: чоловік спорудив на задньому дворі незвичайну церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути